Traditionele gerechten uit Corfu

Traditionele Griekse gerechten op Corfu

Op de menukaart in Corfu vind je veel invloeden uit de Italiaanse keuken. Bekijk onze tips over de belangrijkste delicatessen van het eiland, die vaak bestaan ​​uit vis of vlees en vaak worden geserveerd met lokale aperitieven.

Lekker vis gerechten op Corfu

Sofrito

Sofrito is een Corfu-klassieker en bestaat uit rundvlees geserveerd in een witte knoflooksaus. Het origineel wordt gegeten met aardappelpuree, maar in veel restaurants krijg je tegenwoordig patat.

Mpourdeto

Mpourdelo is een vis geserveerd in een rode, sterk gekruide saus. Bij de vis eet je witbrood dat je in de saus doopt en dat je ook kunt eten om de sterke smaak eraf te halen

Pastisada

Pastisada is een gerecht waar je duidelijk de invloed van de Italiaanse cultuur op de keuken van Corfu kunt zien. Het gerecht bestaat uit gekookt rundvlees geserveerd in een smakelijke tomatensaus samen met spaghetti.

Limoncello op Corfu

Mythos

Een populair Grieks bier is Mythos, dat het lekkerst smaakt in een ijskoud glas rechtstreeks uit de vriezer. Op Corfu worden de twee lokale bieren, Corfu-bier en Ionisch bier, rood of zwart, geproduceerd. Tsitsimpyra is ook een typisch Corfu-bier dat zeer verfrissend van smaak is.

Kumquat-likeur

Kumquat likeur is een specialiteit gemaakt van de kleine Chinese sinaasappels die op Corfu groeien. De likeur is extreem oranje van kleur en wordt vaak na de maaltijd als digestief geserveerd. De vrucht is ook een goede jelly candy of een witte variant van de likeur.

Frappe

Frappe is een bekend vakantiedrankje in Griekenland. Koffiepoeder wordt in water geklopt en vervolgens overgoten met ijsblokjes. Er zijn veel verschillende manieren om een ​​frappe te drinken - kies of je er melk in wilt en hoeveel suiker je erin wilt.

Limoncello

De heerlijke Italiaanse citroenlikeur Limoncello wordt vaak ijskoud gedronken als digestief na de maaltijd. Corfu lijkt in veel opzichten op Italië en een klein glaasje limoncello is altijd een verfrissende afsluiting van de dineravond.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Corfu, vind je favoriete plek op Corfu of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Corfu

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Corfu bekijken

Corfu

  • Venetiaanse architectuur in Corfu-stad
  • Kristal helder water
  • Combineren met Saranda, Albanië
Bekijk alle reizen naar Corfu

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis