Corfu stad

Charmante steden en dorpen op Corfu

Op Corfu vind je steden en dorpen met kronkelende straatjes en volop cafés en restaurants. Maar wat is er mooier dan simpelweg het dagelijks leven, de gebouwen en de sfeer te observeren? Deel hier onze beste tips.

Zicht op Corfu-stad

Charmant in Corfu-stad

Het oude gedeelte van Corfu-stad heeft een zeer aangename sfeer en veel gebouwen met prachtige architectuur. Hier kunt je zien hoe de voormalige heersers van Corfu hun stempel hebben gedrukt op de architectuurkunst. Er is veel te zien, dus neem de tijd om door de smalle kronkelende straatjes te dwalen. Het Stadhuisplein is een bekende plek in Corfu-stad en rond het plein vind je het stadhuis, een katholieke kerk en verschillende andere officiële gebouwen.

Op Corfu worden midden augustus dagelijks kleine festivals georganiseerd. Er zijn elke dag verschillende thema's en dit kan bijvoorbeeld een brassband, een maanlichtavond of een theaterthema zijn. Het grootste festival vindt plaats op 15 augustus. Vaak vinden de festiviteiten plaats in Corfu-stad.

Faliraki en Vidos

Wanneer je de poort naast St. Michael en St. Georges Palace passeert, komt je bij het deel van Corfu-stad genaamd Faliraki. Hier vind je de gezellige ouzobar En-Plo. Buiten Faliraki ligt het eiland Vidos waar je een boot kunt nemen. Er is een restaurant op het eiland, maar er is ook een perfecte omgeving voor een picknick. Tijdens de zomer is er een zomerkamp voor Griekse schoolkinderen op Vidos.

Een bergdorpje op Corfu

Acharavi

Aan de noordkant van Corfu ligt de op twee na grootste stad van het eiland, Acharavi. Aan beide zijden van de hoofdweg bevinden zich winkels, banken, supermarkten, restaurants en bars. Het strand buiten Acharavi, dat bestaat uit zand en steen, is ondiep en geschikt voor gezinnen met kinderen.

Historisch Perithia

Het dorp Perithia is een interessante plaats om te bezoeken. Het ligt tussen Kassiopi en Acharavi en werd gesticht toen de inwoners van de kustdorpen van Corfu vluchtten onder de dreiging van piraten. Zij zijn toen hier gebleven en er woonden hooguit 1.500 inwoners in het dorp. Nu wonen hier nog maar zes mensen, terwijl de andere families aan het begin van de 20e eeuw weer naar de kust trokken. De huizen, die nu verlaten zijn, zijn gebouwd van steen en verschillen van andere huizen op Corfu. In het dorp zijn vijf tavernes die goed bezocht worden door zowel eilandbewoners als toeristen.

Petriti en Lefkimmi

Petriti is een klein vissersdorpje in de buurt van Lefkimmi. In de haven is het kalm en stil en de lokale vissers komen binnen met hun boten. Hier is een klein strandje met een mooi uitzicht en een paar taverna's die heerlijke verse vis serveren. Ten zuiden van Petriti ligt het dorp Notos, dat ook een leuk strandje heeft dat een bezoek waard is.

Dorpsleven in Sinarades

Het is een mooie wandeling om omhoog te gaan naar het kleine dorpje Sinarades dat boven Agios Gordis ligt. Woon je in Gordis, dan kun je de heuvel oplopen om hier te komen, maar je kunt natuurlijk ook een scooter of quad huren. Op de top van Sinarades ligt Aerostato, wat een prachtig uitzicht biedt. Hier kunt je een koffiepauze nemen voordat je weer afdaalt richting Gordis. Er zijn ook bussen van Sinarades naar Corfu-stad.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Corfu, vind je favoriete plek op Corfu of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Corfu

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Corfu bekijken

Corfu

  • Venetiaanse architectuur in Corfu-stad
  • Kristal helder water
  • Combineren met Saranda, Albanië
Bekijk alle reizen naar Corfu

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis