Sidari, Canal d'amour

Dicht bij natuuravonturen op Corfu

Voor natuurliefhebbers biedt Korfoe vele mooie wandelingen en prachtige uitzichten op de bergen - en als je zin hebt om iets nieuws te proberen, waarom duik je dan niet in het kristalheldere water of verken je het landschap van het eiland te paard.

Paleokastritsa, Corfu

Duik en snorkel in Nissaki

Op het strand in Nissaki liggen grote witte stenen die het water heerlijk helder maken en perfect om te snorkelen en duiken. Er zijn duikbedrijven in Ipsos, Barbati en Nissaki die je kunnen voorzien van lessen en materiaal, maar het daadwerkelijke duiken is in ieder geval in Nissaki.

Huur een boot voor een dag

Het huren van je eigen kleine motorboot voor een dag is de perfecte manier om Corfu vanaf het water te ervaren. Op zowel het westelijk als het oostelijk deel van het eiland zijn veel leuke plekjes die alleen vanaf zee bereikbaar zijn. Een boot huren kost vanaf 50 euro/dag en je kunt op de meeste stranden verhuurders/verhuurbedrijven vinden.

Natuurbelevenis te paard

Aan de noordkant van het eiland zijn er verschillende plaatsen die paardrijden aanbieden, waaronder Kassiopi en Roda. Rustig rijden tussen groen en olijfboomgaarden is een heerlijke vakantiebelevenis en een perfecte manier om van de prachtige omgeving te genieten. De stal biedt verschillende soorten tochten aan, zowel voor beginners als voor ervaren ruiters.

Bergvy, Corfu

Wandeling naar Chlomos

Voor wie een uitdagende wandeling in een prachtige omgeving wil, kunnen we Chlomos aanbevelen. Voordat je Argirades bereikt, passeer je een bord naar Chlomos en vanaf hier volg je de weg recht omhoog de bergen in. Eenmaal op de top van Chlomos heb je een fantastisch uitzicht op Agios Georgios en het Korissionmeer.

Naar boven voor het uitzicht

De berg Pantokrator is het hoogste punt van Corfu, 900 meter boven de zeespiegel. Op de top staan een klooster en een café. Hierboven heb je uitzicht over Corfu-stad en de weelderige delen van het eiland. Je kunt ook naar Albanië kijken en op een mooie, heldere dag is er een helder uitzicht tot aan Italië. Je kunt de hele weg naar boven rijden, maar voor de beste ervaring raden we aan het laatste stuk te lopen, zodat je echt van het geweldige uitzicht kunt genieten.

Cape Drastis, Corfu

Cape Drastis

Als je vanaf het dorp Sidari's strand Apotripiti naar het westen gaat, over het kronkelende zandweggetje, bereik je na ongeveer 3 kilometer de fantastisch mooie kaap Cape Drastis. Beneden bij het water is een kleine hut waar je iets kouds kunt kopen om je dorst te lessen. Als je geen zin hebt om helemaal terug te gaan, kun je een taxiboot nemen naar Sidari.

Canal d'Amour

In Sidari zijn sporen gevonden van de eerste mensen op Corfu. Tegenwoordig is Sidari een vakantieoord en de kust is omzoomd met unieke rotsformaties. Hier is ook de beroemde plaats Canal d'amour - de legende zegt dat als je er doorheen zwemt, je de liefde aan de andere kant zult vinden.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Corfu, vind je favoriete plek op Corfu of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Corfu

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Corfu bekijken

Corfu

  • Venetiaanse architectuur in Corfu-stad
  • Kristal helder water
  • Combineren met Saranda, Albanië
Bekijk alle reizen naar Corfu

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis