Duiken met schildpadden in Egypte

Duiken in Egypte

De Rode Zee staat bekend als één van de mooiste duikwateren ter wereld en is één van de redenen waarom duikvakanties naar Egypte steeds populairder zijn geworden. De kustlijn van Egypte is een zonovergoten paradijs en de kristalheldere Rode Zee biedt een kleurrijk leven onder de waterspiegel. Ontdek het duiken in Egypte tijdens jouw reis met Apollo - je kunt alles volgen, van een duikcertificaat tot een beginnerscursus of gevorderde duikles.

6 redenen om op duikvakantie te gaan naar Egypte

  • Eén van de beste duikwateren ter wereld
  • Kleurrijke koraalriffen
  • Rijk onderwaterleven
  • Duikexcursies
  • Zonzekere bestemming
  • Comfortabele accommodatie met Apollo

Duikexcursies in Egypte

Duiken voor beginners

Nog nooit gedoken maar altijd al eens willen proberen? Met Apollo kun je een 'proefduik' maken bij het Ilios duikcentrum. Duikuitrusting is beschikbaar om te lenen, dus je hoeft je alleen maar te concentreren op het ervaren van het leven onder het oppervlak van de Rode Zee.

Duiken met Ilios

Grijp je kans en ervaar de verbazingwekkende onderwaterwereld van Egypte! Of je nu een beginner of een ervaren duiker bent, je kunt genieten van spannende duiken in het heldere water van de Rode Zee. Samen met het duikcentrum Ilios biedt Apollo verschillende duikervaringen aan. De prijs van de duikexcursie is inclusief duikinstructeur, complete duikuitrusting (ABC, BCD, ademautomaat, wetsuit en duikcomputer).  

Duikbrevet - Open Water

Het Open Water certificaat is de eerste stap naar het behalen van een PADI duikbrevet. Met het Open Water-certificaat kun je duiken tot een diepte van 18 meter en de verbazingwekkende onderwaterwereld van de Rode Zee verkennen. De cursus bestaat in totaal uit vier dagen; twee theoretische en twee praktische aan boord van de boot.  

Duikcursus - Gevorderd Open Water Duiken

Dit is een gevorderde cursus voor diegenen die al een Open Water certificaat hebben. De cursus geeft je een extra certificaat waarmee je tot een diepte van 30 meter kunt duiken. Daarnaast zul je verschillende soorten gespecialiseerde duiken uitproberen, waar je later cursussen in kunt volgen. De cursus bestaat uit twee volle dagen op een boot en het verplichte cursusboek kost €40.


Prachtige duiklocaties in Egypte

Duiken in Egypte

Abu Ramada

Op ongeveer een uur varen ten zuiden van Hurghada ligt het prachtige Abu Ramada rif, ook wel bekend als het Aquarium. Het ondiepe water en het witte zand maken de omgeving perfect voor onderwaterfotografie van de koralen en kleurrijke kleine vissen. Tijdens het duiken heb je een goede kans om grotere vissen te zien, zoals witpuntrifhaaien, Napoleonvissen en tonijnen.

Shaab Umm Usk

Bij Shaab Umm Usk kun je het geluk hebben om zowel te duiken als te snorkelen met tot wel 20-30 wilde tuimelaars. Soms zie je zelfs kalfjes en paringsspelletjes, of gewoon speelse dolfijnen die om elkaar heen zwemmen en springen. Natuurlijk is het heel belangrijk dat je de dolfijnen niet aanraakt, voert of stoort. Zelfs als de dolfijnen besluiten zich niet te laten zien, biedt Shaab Umm Usk fantastische duikervaringen in het hoefijzervormige rif.

Aquarium

Dit is een gemakkelijk toegankelijk rif dat geweldig is voor beginners, omdat het zicht goed is en het water niet erg ruw. Hier kun je van alles spotten, van vlindervissen, wimpelvissen en snappers tot blauwgevlekte pijlstaartroggen en af en toe een schildpad!

Duiken in Egypte

Abu Nuhas

Het Abu Nuhas rif ligt aan de rand van de Golf van Suez. Een groot aantal schepen is hier in de loop der jaren aan de grond gelopen, allemaal aan de noordkant waar het rif afloopt tot een diepte van 30 meter. Wrakken zoals de Christola K, Giannis D, Carnatic en Seastar zijn allemaal gemakkelijk bereikbaar bij goed weer en als de duiker de juiste ervaring heeft. Naast de schoonheid van de wrakken kun je rond de wrakken ook koraalduivels, krokodilvissen en schorpioenvissen zien en door de stroming verspreiden de zachte koralen zich met hun prachtige kleuren. Als je wilt snorkelen bij Abu Nuhas, kan dat alleen als het weer rustig is.

Umm Qammar

Umm Qammar is een fantastisch rif waar je zowel kunt duiken als snorkelen. Als je aan de zuidkant van het rif de hoek omzwemt, kom je langs prachtige koraalblokken waar zowel koraalduivels als blauwgevlekte pijlstaartroggen leven. Verder naar het noorden ligt nog een spannend koraalblok met veel rode, vuurgele en roze zachte koralen - perfect voor onderwaterfotografie met het blauwe water als achtergrond! Op een diepte van 28 meter is er een grot en je weet nooit wat je daar zult aantreffen...


Onze aanbevelingen voor hotels in Egypte


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Egypte, vind je favoriete plek op Egypte of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Egypte

Lees onze reistips voor Egypte, vind je favoriete plek op Egypte of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Al onze reistips voor Albanië bekijken

Egypte

  • Betaalbare en zonnige vakanties met eersteklas hotels
  • Wereldberoemde bezienswaardigheden en spannende excursies
  • Duik- en snorkelparadijs in Hurghada
Bekijk alle reizen naar Egypte

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis


Vind jouw reis