Ett par som snorklar i Röda havets kristallklara vatten

Neem een duik in de Rode Zee

De Rode Zee zou zijn vernoemd naar de mineraalrijke bergen in de buurt, want de zee is natuurlijk helemaal niet rood. In plaats daarvan is het water kristalhelder en heeft de mooiste onderwaterwereld. Hier reizen is als reizen naar twee landen, het ene boven en het andere onder de waterspiegel. Lees meer over onze toptips om de Rode Zee onder water te ontdekken!

Duiken in Egypte

Kristalhelder water

De kustlijn van Egypte is een zonovergoten paradijs voor snorkelaars, duikers, zwemmers en natuurliefhebbers. Hier ontmoet de verbluffend mooie Sinaïwoestijn de Rode Zee, waar het contrast tussen de dorre, schijnbaar levenloze woestijn en de helderblauwe zeeën vol leven mensen door de eeuwen heen heeft gefascineerd. Jacques Cousteau, koning van de diepte, beschreef de Rode Zee als "een gang vol wonderen en de gelukkigste momenten van mijn duikleven".

Juist het gebrek aan regen in de woestijn maakt het water absoluut kristalhelder, soms met een zichtbaarheid van meer dan 45 meter. De Rode Zee wordt beschouwd als een van de beste duikgebieden ter wereld en staat bekend om zijn rijke, nog relatief ongerepte en unieke fauna. Tien procent van alle zeedieren en -planten ter wereld is hier te vinden - een verbazingwekkende onderwaterwereld om te ontdekken. Hoewel er genoeg te zien en te doen is in Egypte, biedt de Rode Zee misschien wel het grootste avontuur. Boten nemen je gemakkelijk mee op dagtochten waar een hele nieuwe wereld wacht tussen draken- en leeuwvissen en dolfijnen.

Ontdek dolfijnen in de Rode Zee

Plaatsen met geweldige duik- en snorkelmogelijkheden

Alle Apollo resorts in Egypte bieden mogelijkheden voor een fantastische duikervaring. Hurghada, Sharm el Sheikh & Abu Soma staan bekend om hun uitstekende snorkel- en duikwateren.

Verbazingwekkend koraalrif in Ras Muhammad

Ras Muhammad, wat 'Hoofd van Mohammed' betekent, is een nationaal park op het Sinaï-schiereiland net buiten Sharm el-Sheikh. Het gebied beslaat 480 vierkante meter, waarvan 345 vierkante meter zee, en het hoogtepunt is het prachtige koraalrif dat steil in de Rode Zee stort. Ras Muhammad is het thuis van groene en karetschildpadden, maar ook van landdieren zoals vogels en de Nubische steenbok.

Ontdek de dolfijnen

De kristalblauwe wateren van Egypte zijn de thuisbasis van vele prachtige dolfijnen. Met de excursies kun je dolfijnen gaan spotten en dolfijnen in hun element ontdekken. Als je geluk hebt, krijg je bezoek van dit speelse wezen tijdens een boot- of snorkeltrip. Dolfijnen zien springen, spelen en langs de boot zien zwemmen is een vakantieherinnering die je moeilijk kunt vergeten.


Hotels direct aan het strand

Ontdek de onderwaterwereld in het turquoise water van de Rode Zee. Hier kun je comfortabel dicht bij het strand verblijven waar je zowel kunt snorkelen als duiken.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Egypte, vind je favoriete plek op Egypte of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Egypte

Lees onze reistips voor Egypte, vind je favoriete plek op Egypte of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Al onze reistips voor Albanië bekijken

Egypte

  • Betaalbare en zonnige vakanties met eersteklas hotels
  • Wereldberoemde bezienswaardigheden en spannende excursies
  • Duik- en snorkelparadijs in Hurghada
Bekijk alle reizen naar Egypte

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis


Vind jouw reis