Sporten en trainen bij Aqua Vista - powered by Playitas

Aqua Vista - powered by Playitas is een nieuw sporthotel dat zich focust op een actieve vakantie voor het hele gezin. De faciliteit is geschikt voor iedereen met interesse in beweging en iedereen traint op zijn eigen niveau. Hier vind je padelbanen, een grote fitnessruimte, trainingsruimtes en een crossfit box. In het olympische 50-meterbad mengen nationale zwemteams en triatleten zich met atleten die trainen voor hun volgende wedstrijd of gewoon voor hun welzijn. Aqua Vista - powered by Playitas is ontwikkeld door Apollo Sports en de faciliteiten van het hotel zijn gebouwd om atleten van alle niveaus te ontvangen. Welkom in ons sportparadijs!

 


Meer over trainen bij Aqua Vista - powered by Playitas

Hier kun je trainingsfoto's bekijken en meer lezen over de sporten en trainingen bij Aqua Vista - powered by Playitas.

Scan of klik op de QR-code om het huidige sportprogramma te zien.

 

Gym

In Aqua Vista - powered by Playitas vind je Afrika's grootste hotelgymzaal van meer dan 600 m2, gevestigd in een nieuw gebouw. De fitnessruimte is gevuld met loopbanden, roeimachines, krachttoestellen, Ski Erg en vrije gewichten met een groot gebied voor oefeningen en rekoefeningen. De fitnessruimte is ruim en voorzien van airconditioning, en buiten vind je een verfrissende sapbar om bij te komen. Het sportboekingskantoor bevindt zich ook in de fitnessruimte, waar je oppervlakken en zwembanen kunt boeken of de kleding kunt kopen die je vergeten bent mee te nemen. Voor de dagen dat het te warm is om buiten te sporten, is er een nieuw gebouwde indoorzaal voor groepstraining. 

De leeftijdsgrens in de fitnesszaal is 16 jaar om alleen te trainen. Samen met een begeleider tussen 12-15 jaar.

Naast de binnenzaal is een buitenzaal die we WOD-box noemen, aangepast voor crossfit, groepstraining en andere trainingsvormen voor degenen die buiten in de frisse lucht willen trainen, maar wel met een dak boven hun hoofd.

 

Olympisch zwembad & zwemmen

De sportfaciliteiten in Aqua Vista - powered by Playitas zijn van hoge kwaliteit en bieden de mogelijkheid om te zwemmen in een Olympisch zwembad van 50 meter dat het hele jaar door verwarmd wordt tot 26-27 graden. Het zwembad is voor zowel recreatieve als professionele zwemmers waar iedereen zijn crawl kan oefenen of zijn zwemvaardigheden kan ontwikkelen. Voor privézwemmers worden de banen ter plekke gereserveerd via de sportreservering in de fitnessruimte en voor groepen moeten de banen vooraf worden gereserveerd. Gedeelde banen kunnen gratis worden geboekt, terwijl privébanen tegen betaling kunnen worden geboekt. Er zijn ook geweldige mogelijkheden om open water te zwemmen en er zijn ook open water zwemexcursies per boot (tegen betaling).

Padel & tennis

In Aqua Vista - powered by Playitas zijn er drie nieuw aangelegde paddel-tennisbanen en twee tennisbanen, evenals de mogelijkheid om lessen te volgen voor zowel volwassenen als kinderen. Het tennisveld is hardcourt. Tijden en baanhuur kunnen worden geboekt bij het sportboekingskantoor in de sportschool, evenals de huur van materiaal zoals rekken en ballen.

 

Groepslessen

De Aqua Vista heeft verschillende ruimtes voor groepslessen. Een groot roze platform (buiten) en een multicourt (buiten) voor groepslessen/oefensessies onder de open hemel. Op het roze platform organiseren we groepslessen op muziek onder leiding van een instructeur en ochtendyoga. Het oppervlak is uitgerust met een podium zodat je onze instructeurs goed kunt zien. Ook op het multi-court draaien we soms begeleide groepslessen op muziek. 

Verderop op de pagina zie je de tijden en sessies. We behouden ons het recht voor om het programma aan te passen.
De leeftijdsgrens voor groepstrainingen is 16 jaar. Begeleiding door een begeleider vanaf 12 jaar. 

Beachvolleybalveld in het midden van het complex. Hier spelen we zowel op geplande tijden als spontaan tegen andere gasten van het hotel.

Sportreserveringen

Sportreserveringen zijn te vinden in de fitnessruimte, tegenover het Olympisch zwembad. Hier kun je padelbanen en -materiaal huren, multicourt of ontspannen in de sauna en het koele zwembad. Je kunt hier ook fietstochten boeken en sessies met een beperkt aantal plaatsen.

WOD Box

WOD Boxen is een outdoor sportschool, aangepast voor crossfit training, functionele training in groepsverband en andere trainingsvormen voor diegenen die buiten in de frisse lucht willen trainen, maar wel met een dak boven hun hoofd. Hier trainen we spieren, hart en longen. Een heerlijke plek als je graag een stapje extra zet. WOD staat voor "workout of the day".

Triathlon

Ontdek het nieuwe juweeltje van de Rode Zee voor triatlontraining! Samen met de Zweedse triatlonfederatie hebben we in 2010 een basis voor triatleten gecreëerd in Playitas, het sporthotel van Apollo op Fuerteventura. Er zijn veel overeenkomsten tussen de omgeving in Hurghada en Fuerteventura, zoals het kale landschap, de wind en de zon. Omgevingen die perfect zijn voor triatlontrainers. We verwelkomen nieuwsgierige, nieuwe of ervaren triatleten om te trainen in Aqua Vista - powered by Playitas, in en rond Hurghada. Vertegenwoordigers van de sport zijn deze winter aanwezig en zwemmen, fietsen en hardlopen maken deel uit van het wekelijkse sportprogramma. Je kunt ook gemakkelijk je eigen uitrusting meenemen of een racefiets huren in ons fietscentrum. Ontdek het nieuwe juweeltje van de Rode Zee voor triatlontraining! Samen met de Zweedse triatlonfederatie hebben we in 2010 een basis voor triatleten gecreëerd in Playitas, het sporthotel van Apollo op Fuerteventura. Er zijn veel overeenkomsten tussen de omgeving in Hurghada en Fuerteventura, zoals het kale landschap, de wind en de zon. Omgevingen die perfect zijn voor triatlontrainers. We verwelkomen nieuwsgierige, nieuwe of ervaren triatleten om te trainen in Aqua Vista - powered by Playitas, in en rond Hurghada. Vertegenwoordigers van de sport zijn deze winter aanwezig en zwemmen, fietsen en hardlopen maken deel uit van het wekelijkse sportprogramma. Je kunt ook gemakkelijk je eigen uitrusting meenemen of een racefiets huren bij ons fietscentrum.

Sociale sporten

Op het multicourt vinden wekelijks basketbal-, volleybal- en voetbalwedstrijden plaats en andere leuke sociale sporten. Het multicourt kan door groepen worden gereserveerd op niet-geplande tijden. Reserveringen kunnen worden gemaakt in de sportzaal bij de sportbalie.

Fietsen

Naast de receptie bevindt zich een nieuw fietscentrum. Perfect om je fiets te repareren en er daarna op uit te trekken. Je kunt ter plekke racefietsen huren en we bieden 1-2 begeleide tochten per week. Neem je eigen schoenen en pedalen mee. Een helm is verplicht en is inbegrepen bij de fietsverhuur. Het is ook mogelijk om je eigen fiets mee te nemen. Boek je fietstransport vooraf bij de luchtvaartmaatschappij en vergeet niet de fietstransfer op de bus direct in je boeking toe te voegen. Alle aanbevolen tochten zijn getest door professionele triatleten.

De leeftijdsgrens voor de georganiseerde tochten is 16 jaar. 

Fietsen en triatlon

Rond Aqua Vista - powered by Playitas zijn er goede wegen met goed asfalt voor voornamelijk snelheid- en racefietsen. Triatleten gedijen goed in deze omgeving, met nauwelijks een hoogtemeter om te beklimmen. De meeste wegen hebben weinig of geen verkeer en zijn bovendien breed en bieden voldoende ruimte voor auto's, fietsers en af en toe een kameel. Automobilisten tonen respect voor de fietsers die ze tegenkomen en passeren. De fietstochten variëren van mooie tochten van 40 kilometer langs de kust naar bijvoorbeeld Sahl Hasheesh, tot tochten van "meerdere uren op het zadel" naar het noorden of zuiden. De wind komt meestal uit het noorden, dus verwacht een zwaardere en een makkelijkere helft van je tocht. De rit door Hurghada-stad is een ervaring op zich met markten, uitverkoop, het stadsleven en winkels. Langere passen van 5-7 uur zijn mogelijk met de keuze om naar het noorden of zuiden te fietsen. Fietsen met rugwind tot 25-30 mijl (bijvoorbeeld naar Marsa Alam) met een pendeldienst terug kan worden geregeld (tegen betaling).

 

Isbad på Aqua Vista

Sauna & ijsbad

Zijn ijsbaden goed voor herstel na een activiteit? Zijn sauna's verjongend? We durven niets van dit alles te garanderen, maar we durven wel te beloven dat de sauna heet is en het ijsbad ijskoud (8-12 graden) en dat de combinatie aangenaam is. Direct naast de fitnessruimte en het olympisch zwembad is een sauna en ijsbad tegen betaling. Handdoeken zijn inbegrepen.  Nabijgelegen buitendouche en kleedkamer.

Hardlopen

In Aqua Vista kun je vlak hardlopen op asfalt, gravel of een baan zonder verticale meters. Er zijn ook mogelijkheden voor strandlopen, asfaltlopen of hardlooptechniek op onze nieuw aangelegde 60 meter lange sprintbaan met vier banen. We bieden hardloopkaarten en verschillende hardlooproutes op gravel, asfalt en rond het hotelgebied. Een van onze favorieten is een kortere route van 2 kilometer rond drie hotels en een route van 4 kilometer rond vijf hotelcomplexen is een andere leuke route. De hardloopkaarten vind je verderop op de pagina.

 

 

Duiken & watersporten

De verbazingwekkende onderwaterwereld van de Rode Zee is er om ontdekt te worden! Je kunt een duikbrevet halen, een reguliere duikcursus volgen als je al een brevet hebt of gewoon een ontspannen duikexcursie maken die geschikt is voor zowel beginners als ervaren duikers. Beneden aan het strand van Aqua Vista zijn er ook verschillende wateractiviteiten zoals duiken en snorkelen. Er is ook een zwemgedeelte langs een lijn van ongeveer 150 meter dat perfect is voor open water zwemmen.

Leeftijdsgrenzen

Sport Leeftijdsgrens Commentaar
Sociale activiteiten/sport Aangepast Aangepast aan de gasten van het hotel om een verscheidenheid aan opties te bieden voor zowel kinderen als volwassenen.
Fietsen 18 jaar 12-17 jaar in het gezelschap van een verantwoordelijke volwassene.
Groepslessen & Indoor cycling 16 jaar 12-15 jaar in het gezelschap van een verantwoordelijke volwassene.
Alle activiteiten op de Pink Platform 13 jaar Jongere kinderen onder begeleiding van een verantwoordelijke volwassene.
Gym/Sportschool 16 jaar 12-15 jaar in het gezelschap van een verantwoordelijke volwassene.
WOD Box 16 jaar  
Tennis & padel 15 jaar 12-14 jaar onder begeleiding van een verantwoordelijke volwassene voor groepstrainingen. Geen leeftijdsgrens in je eigen groep of privélessen.
Watersport 15 jaar 8-14 jaar in het gezelschap van een verantwoordelijke volwassene. Kunnen zwemmen is een vereiste.
Zwemlessen 4 jaar  

Sports Inclusive

Sports Inclusive bij Aqua Vista - powered by Playitas betekent dat een breed scala aan sport- en fitnessactiviteiten bij de prijs van de reis is inbegrepen. De filosofie van Powered by Playitas is dat iedereen die dat wil vrij kan sporten, nieuwe sporten kan uitproberen en het plezier van bewegen kan delen, zonder na te hoeven denken over extra kosten. Hier kun je zien wat is inbegrepen in Sports Inclusive bij Aqua Vista - powered by Playitas.

Inbegrepen in Sport inclusief
Groepslessen en sessies onder begeleiding van een instructeur
Sportscholen van hoge kwaliteit
Sportschool buiten (WOD box/Crossfit Box)
Yoga
Multicourt (groepslessen, basketbal, voetbal)
Open water zwemmen (op eigen gelegenheid)
Gespleten baan in het 50 meter Olympisch zwembad
Hardlopen (joggen, kaarten, enz.)
Indoor fietsen
Basketbal en voetbal 
Strandvolleybal
Boules

 

Tegen betaling
Fietsen (racefiets) - Ter plaatse te boeken
Duiken
FIFA-voetbalveld (Senzo Sport Club)
Spa/wellnesscentrum
Sauna & ijsbad
Kitesurfen
Olympisch zwembad, eigen baan -50 meter
Zwemmen
Padel/tennis (baanhuur, uitrusting & PT)

Zie prijslijst 22.10.12-23.04.30

Zie prijslijst 23.10.13-24.04.30