Feiten over Egypte

Tijdsverschil:

Nederlandse tijd +1 uur.

Taal:

Arabisch.

Valuta:

Egyptische pond (EGP).

Paspoort- en visuminformatie:

Paspoort en visum Je hebt een geldig paspoort nodig waarmee je je kunt identificeren. Bij aankomst in Egypte moet je paspoort nog 6 maanden of langer geldig zijn. Is je paspoort bij aankomst korter geldig? Dan kun je het land niet inreizen. Bij vertrek uit Egypte moet je paspoort nog 2 maanden geldig zijn. Je hebt een toeristenvisum nodig om naar Egypte te reizen.

Het is vereist om minimaal 7 dagen voor aankomst in Egypte een e-visum aan te vragen bij de Egyptische autoriteiten. Een toeristenvisum dat je aanvraagt via het e-visumportaal is maximaal 3 maanden geldig. Je kunt ook bij aankomst een toeristenvisum aanvragen. Dat kost 30 US dollar (of ongeveer € 30). Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig.

Lees meer over paspoorten en visa voor Egypte.

Elektriciteit:

220 V.

Goed om te weten:

Rond 10 maart 2024 begint de islamitische heilige maand Ramadan. In deze periode is de plaatselijke handel wat rustiger. Veel winkels zijn gesloten en je kunt merken dat de dienstverlening over het algemeen trager verloopt. Tijdens de ramadan wordt er zelden alcohol geschonken voor zonsondergang. In sommige bestemmingen en hotels wordt tijdens de ramadan helemaal geen alcohol geschonken, in andere wordt alcohol alleen op een specifieke plaats geschonken of is het alleen op de kamer toegestaan. Er is geen entertainment tijdens de Ramadan.