Feiten over Abu Soma

Transfer:

Van het vliegveld naar Abu Soma is het ongeveer 1 uur.

Stranden:

De stranden zijn mooi en vanuit de meeste hotels zijn er mogelijkheden om te snorkelen. Houd er rekening mee dat zwemschoenen worden aanbevolen als het hotel geen brug naar het koraal heeft.

Activiteiten:

Snorkelen en duiken.

Goed om te weten:
  • Airconditioning is inbegrepen in de meeste van onze accommodaties en eventuele borgkosten worden rechtstreeks aan het hotel betaald.
  • Het is verboden om koralen uit de zee op te rapen en mee naar huis te nemen.
  • Het is niet toegestaan gekochte drankjes mee te nemen in de hotels.
  • Fooien zijn heel gebruikelijk in Egypte en worden vaak gegeven aan de schoonmaker van het hotel, de chauffeur, het restaurant, de taxi enz.

Rond 10 maart 2024 begint de islamitische heilige maand Ramadan. In deze periode is de plaatselijke handel wat rustiger. Veel winkels zijn gesloten en je zult merken dat de dienstverlening over het algemeen trager verloopt. Tijdens de ramadan wordt er zelden alcohol geschonken voor zonsondergang. In sommige bestemmingen en hotels wordt tijdens de ramadan helemaal geen alcohol geschonken, in andere wordt alcohol alleen op een specifieke plaats geschonken of is het alleen op de kamer toegestaan. Er is geen entertainment tijdens de Ramadan. Ook door Apollo georganiseerde excursies kunnen worden beïnvloed.