Voor de geschiedenisfanaat

Op Cyprus is er ongelooflijk veel te zien en te doen tussen dorpen en steden. Huur een auto en verken alles van kloosters en steden waar de tijd heeft stilgestaan ​​tot spannende archeologische opgravingen.

Kykkosklostret

Stavrovouni-klooster
Gelegen op een bergtop 700 meter boven de zeespiegel, ongeveer vijf kilometer ten zuidwesten van Larnaca, vindt u het Stavrovouni-klooster. Volgens de legende stopte Helena, de moeder van keizer Constantijn, in Larnaca op weg van Jeruzalem. Bij haar had ze een stuk van het kruis van Christus. Tijdens de nacht begon het kruis plotseling fel te schijnen en het licht wees recht op de bergen. Helena en haar leger begaven zich naar de plek en bouwden het klooster. De relikwie van het kruis van Christus heeft nog steeds een centrale plaats in de kloosterkerk. Tegenwoordig mogen alleen mannen het klooster bezoeken.

Kykkos-klooster
Kykkos ligt in het hart van het Troödosgebergte en is het belangrijkste klooster van het eiland. Het kloostergebied is groot en bevat naast de prachtige kerk, waarvan grote delen in goud zijn opgetrokken, ook bezoekerscellen voor bezoekende monniken uit andere landen. Er zijn genoeg souvenirs te koop, en ook een kleine lokale markt met vers fruit, noten en honing. In het klooster bevindt zich ook een icoon van de Maagd Maria die naar verluidt is geschilderd door de evangelist Lucas.

Profitis Elias

Winst Elias
Deze kerk is een van de meest bezochte attracties in Fig Tree Bay. Als je de 196 treden beklimt, heb je een adembenemend uitzicht over de hele Fig Tree Bay. Als je een geheime wens hebt, kun je die op een stuk papier schrijven en aan de geluksboom hangen en hopen dat hij uitkomt. Waar je ook woont in Fig Tree Bay, je kunt de verlichte kerk zien, zodat je hem gemakkelijk kunt vinden. De kerk is de klok rond open voor bezoek.

Bekend teken
Een van Cyprus' meest gefotografeerde objecten is het bord met de tekst "Niemandsland" in Dheryneia, ongeveer 7 kilometer ten noorden van Protaras, Fig Tree Bay. Hier heb je uitzicht op de voormalige badplaats van Famagusta, Varosia, beter bekend als de spookstad. Volg de borden "Famagusta Beach View". Maar houd er rekening mee dat fotograferen hier eigenlijk verboden is!

Kourion

Machairas-klooster
Het Machairas-klooster ligt op de helling van de Kionia-berg in het oostelijke Troodos-gebergte. Het klooster is gebouwd nadat in een grot een zwaard en een icoon van de Maagd Maria waren gevonden. Het zwaard heeft de naam gegeven aan zowel het klooster als de berg, "macheri" betekent mes. In het klooster is er een reliekschrijn en met zilver en parel geborduurde manchetknopen.

Oude koninkrijk
Iets buiten Limassol ligt Kourion. Het voormalige Romeinse koninkrijk, met amfitheater en badhuis met fantastische mozaïeken uit 300 voor Christus, is een van de belangrijkste archeologische opgravingen van het eiland. Hier heb je een fantastisch uitzicht over het landschap, omdat de locatie hoog op een steile kaap boven de baai van Episkopi ligt.

Agia Paraskevi
Ten oosten van Paphos, in het dorp Geroskipou, ligt Agia Paraskevi. Het is een van de oudste basilieken van Cyprus en heeft vijf koepels. Binnen in de kerk bevindt zich een dubbelzijdig icoon uit de 15e eeuw met aan de ene kant de Maagd Maria en het Kind en aan de andere kant de kruisiging.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Cyprus, vind je favoriete plek op Cyprus of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Cyprus

Wat zijn de mooiste stranden van Cyprus? Waar vind ik de beste restaurants? Wat is er te doen voor de kinderen? Hier zijn enkele van onze beste tips voor je reis naar Cyprus!

Al onze reistips voor Cyprus bekijken

Cyprus

  • Prachtig weer met 300 zonnige dagen per jaar
  • Prachtige stranden in de gezinsvriendelijke Fig Tree Bay
  • Nachtleven of ontspanning in Ayia Napa
Bekijk alle reizen naar Cyprus

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis