Watersporten op Cyprus

Sporten op Cyprus

Voor degenen die tijdens hun vakantie actief bezig willen zijn, is er genoeg te doen op Cyprus. Hier kunt je deelnemen aan enkele van onze voorstellen.

Duiken op Cyprus

Snelle watersporten

Langs het strand in Fig Tree Bay er is een breed scala aan watersporten. Hier kun je een jetski huren, op een bananenboot varen, windsurfen of waterskiën.

Leven onder de oppervlakte

Sunfish Divers heeft een breed aanbod van zowel brevettering als proefduikcursussen. Samen met ervaren instructeurs word je vanaf de kant veilig en vertrouwd naar een diepte van circa 10 meter geleid. Gevorderde duikers kunnen het wrak van de Zenobia verkennen, een Zweeds schip dat in 1980 op haar eerste reis naar Cyprus zonk. De lading bestond uit tractoren en vrachtwagens van Scania en het wrak ligt op een diepte van 18-42 meter. Adres: Boog 26. Makarios Av. Ayia Napa. Telefoon: +357 237 213 00.

Moto-team

Bij Moto Team kun je een fiets, scooter, quad of een strandbuggy huren. Het is een snelle en leuke manier om je te verplaatsen en de omgeving te bekijken. Adres: Nissi Avenue 9, Ayia Napa Tel: +357 700 094 44.

Wandeling in het Troodosgebergte

Wandelen op vakantie

Cyprus biedt zeer goede wandelmogelijkheden. Je kunt de bergen in en wandelen maar ook wandelen langs het strand. Onderweg kun je vanaf een klif een duik nemen en een hapje eten in een klein restaurantje. Er zijn wandelpaden die gemakkelijk te bewandelen zijn en andere die wat veeleisender zijn.

Fietstocht

Cyprus is zeer geschikt voor wie graag op vakantie fietst. De meeste kleinere landwegen zijn prima fietsroutes, waaronder die tussen Protaras en Ayia Napa via Kaap Greco. Houd er rekening mee dat het verkeer op Cyprus aan de linkerkant is en dat het verkeer op sommige stukken erg druk kan zijn.

Golf

Voor degenen die graag golfen, zijn er verschillende golfbanen in de buurt van Paphos. Minthis Hills Golf Club, ontworpen door Donald Steel, ligt in een prachtige omgeving in Tsada. Telefoon: +357 266 427 774/5.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Cyprus, vind je favoriete plek op Cyprus of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Cyprus

Wat zijn de mooiste stranden van Cyprus? Waar vind ik de beste restaurants? Wat is er te doen voor de kinderen? Hier zijn enkele van onze beste tips voor je reis naar Cyprus!

Al onze reistips voor Cyprus bekijken

Cyprus

  • Prachtig weer met 300 zonnige dagen per jaar
  • Prachtige stranden in de gezinsvriendelijke Fig Tree Bay
  • Nachtleven of ontspanning in Ayia Napa
Bekijk alle reizen naar Cyprus

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis