De prachtige natuur van Cyprus

Er is veel te zien op Cyprus. Huur een auto om het eiland zelf te verkennen, of ga mee op een van onze excursies en ervaar de prachtige natuur van Cyprus.

Cape Greco

Kaap Grieks
Cape Greco ligt halverwege tussen Ayia Napa en Fig Tree Bay, op de zuidoostelijke punt van het eiland. Het landschap is hier dramatisch met kliffen, grotten en diepe baaien met sprankelend blauw water. Cape Greco is een zeer populaire picknickplek voor zowel toeristen als de lokale bevolking, aangezien het gebied mooie fietspaden en natuurpaden heeft. Hier staat ook Agios Anargiri, een kerk met een fantastisch uitzicht. De gemakkelijkste manier om hier te komen is door een auto te huren en de borden naar Cape Greco te volgen.

Troodos-gebergte
De Troodos-bergtoppen liggen bijna 2.000 meter boven de zeespiegel en bieden een prachtig landschap en een dramatisch landschap met weelderige valleien. Hier zijn veel kleine bergdorpjes en eindeloze wijngaarden te ontdekken. Stop gerust bij het graf van Makarius, waar het 8 meter hoge beeld van de bisschop uitkijkt over de bergtoppen. Voel je vrij om het Kykkos-klooster te bezoeken, dat is gewijd aan de Maagd Maria. Grote delen van de kloosterkerk zijn gebouwd in goud en zijn een indrukwekkend gezicht. Hier is er een lokale markt met souvenirs, noten, vers fruit en nog veel meer.

Medeltidsbro vid Tris Elies, Troodosbergen

Ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Ayia Napa ligt Pano Platres, 1128 meter boven de zeespiegel. Het is een perfect startpunt voor excursies door het Troödosgebergte. Wandelen is erg populair in de omgeving en er zijn veel spannende wandelroutes. Twee kilometer hiervandaan liggen de prachtige Caledonia-watervallen en net daarna het dorp Phini, beroemd om zijn aardewerk van rode klei. Er is hier ook een mooi folkloremuseum.

Doe mee met de excursie "Jeepsafari in het Troodos-gebergte", waar we het Troodos-gebergte in gaan, de dag omvat prachtige wijngaarden, dennenbossen en bergdorpen. Lees hier meer en boek de excursie "Jeepsafari in het Troodosgebergte".


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Cyprus, vind je favoriete plek op Cyprus of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Cyprus

Wat zijn de mooiste stranden van Cyprus? Waar vind ik de beste restaurants? Wat is er te doen voor de kinderen? Hier zijn enkele van onze beste tips voor je reis naar Cyprus!

Al onze reistips voor Cyprus bekijken

Cyprus

  • Prachtig weer met 300 zonnige dagen per jaar
  • Prachtige stranden in de gezinsvriendelijke Fig Tree Bay
  • Nachtleven of ontspanning in Ayia Napa
Bekijk alle reizen naar Cyprus

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis