
Cypriotisch eten
Dat Cyprus een spannende culturele mix kent, blijkt onder meer uit het Cypriotische eten, waar de maaltijden vaak bestaan uit veel kleine gerechtjes, meze, die op hun beurt uit van alles bestaan, van pitabroodje en hummus tot inktvis, halloumi en moussaka. Hier zijn enkele van de meest voorkomende gerechten. Welke wordt jouw favoriet?
Vind en boek je reis naar Cyprus
- Halloumi – een stevige kaas gemaakt van geitenmelk, gegrild geserveerd 
- Taramosalata – dip gemaakt van viskuit 
- Dolmades – wijnbladeren gevuld met gehakt en rijst 
- Keftedes – iets grotere pittige gehaktballetjes 
- Loukanika – pittige worstjes 
- Moussaka – gehakt, aardappelen, aubergine en bechamelsaus 
- Souvlaki – lamsvlees, varkensvlees of kip op spiesjes 
- Stifado – een pittige stoofpot met rundvlees en uien 
- Jemista – ovengebakken paprika of tomaat, gevuld met gehakt 
- Baklava – een gebakje gemaakt van yufka-deeg of filovellen met noten en siroop 
- Daktyla – kleine amandelkoekjes 
- Flaounes – Cypriotische paascake met kaas, rozijnen en kruiden 
- Glyko – geconserveerd fruit op siroop 

Tips & Inspiratie
Bekijk al onze reistips voor Cyprus, vind en boek een reis naar Cyprus of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


