Fuerteventura

12 attracties op Fuerteventura

Ansichtkaart-mooi Fuerteventura is gemaakt voor de ontdekkingsreiziger. Hier raden we je 12 attracties op Fuerteventura aan die je niet mag missen!

1. Natuurpark Duinen
Laat je betoveren door dit prachtige natuurpark met het witte Sahara-zandstrand dat zich enkele kilometers ten zuiden van Corralejo uitstrekt met de turquoise zee als constant decor. Hier is het gemakkelijk om weg te dromen en gewoon van het leven te genieten. Hier komen zonder camera en badkleding is een zonde, want je kunt geen genoeg krijgen van deze geologische openbaring van wit zand, blauwe lucht en turquoise zee. Er zijn hier geen winkels of cafés, dus koop eten voor de dag en geniet van de omgeving. De gemakkelijkste manier om hier te komen is met een huurauto of met bus nr. 6 vanuit Corralejo. Als je in Jandía of Playitas woont, moet je eerst naar Puerto del Rosario gaan en daar overstappen op bus nr. 6.

2. Wintervilla
Nabij Cofete in het zuiden van Fuerteventura ligt Villa Winter, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd door de Duitse ingenieur Gustav Winter. Er wordt veel gespeculeerd over wat er zich in het huis heeft afgespeeld en jouw gids deelt graag de heersende theorieën. Via Playa de Cofete kom je bij het mysterieuze huis.

3. Nuestra Señora de la Regla in Pajara
Deze kerk heeft een deur die een uniek en prachtig stuk vakmanschap is, beïnvloed door de architectuur van de Azteken. Binnen in de kerk kun je genieten van de schoonheid en de stilte. Na het bezoek aan de kerk is een wandeling door het dorp van Pajara een aanrader om de charmante idylle van een kleine stad op Fuerteventura te ervaren.

4. Vuurtoren Punta de Jandía
Op het meest zuidelijke punt van het eiland staat een vuurtoren die door de jaren heen veel zeilers heeft geholpen. De unieke en mooie vorm van de vuurtoren moet op zijn plaats worden ervaren om tot bezinning te komen en volledig te worden gewaardeerd.

5. Jandía-schiereiland
Statige bergen, witte stranden en turquoise zee! Dit alles beleef je tegelijkertijd in dit machtige natuurgebied. Het schiereiland Jandía, of het schiereiland Jandía zoals het in het Spaans wordt genoemd, is een uitgestrekt gebied dat u gemakkelijk kunt bereiken met een huurauto of bus nummer 1 vanuit Puerto del Rosario of Gran Tarajal. Neem voor meer informatie over de dienstregeling van de bussen contact op met uw reisleider.

6. Isla de los Lobos
Ervaar dit Robinson Crusoe-eiland op slechts een kwartier van Corralejo. Hier bent u even weg van alle stress en kunt u gewoon genieten van rust en vrijheid! Maak een rondreis over het eiland en vind je eigen plek om te ontspannen.

7. Bekijk in Morro Velosa
Een prachtig en onverslaanbaar mooi uitzicht op het eiland waar u het landschap, de bergen, de natuur en de zee van Fuerteventura kunt aanschouwen. Op een heel heldere dag kun je helemaal naar Puerto del Rosario kijken. Morro Velosa ligt ten noorden van Betancuria.

8. Zoutmuseum
In Salinas del Carmen vind je een zoutmuseum uit 1910 dat een goed overzicht geeft van de cultuur die rond zout is ontstaan. Het museum ligt een kwartier rijden ten zuiden van het vliegveld aan de oostkant van het eiland langs weg FV-2. Open: di-za, om 10.00-18.00 uur. Adres: Salinas del Carmen, s/n Antigua.

9. Ayose & Guize
De eerste mensen die naar Fuerteventura kwamen waren de Guanchen die in de bergen woonden. Toen de Spanjaarden Fuerteventura in de 14e eeuw koloniseerden, werd het eiland verdeeld in twee provincies: Maxorata in het noorden en Jandía in het zuiden. De provincies werden elk geregeerd door een koning, respectievelijk Ayose en Guize, die worden afgebeeld in de vorm van twee statige beelden nabij het uitkijkpunt Morro Velosa.

Punta de la Entallada, fyrhuset i Las Playitas

10. Tindaya-berg
Midden in het prachtige achterland van Fuerteventura rijst een 401 meter hoge berg op. Vanaf de top kun je op onbewolkte dagen de hoogste berg van Tenerife, de Teide, zien. Vroeger geloofde men dat de duivel op de Teide woonde, en daarom zijn ook rotstekeningen in de berg daarheen gericht.

11. Grotten in Ajuy
Bezoek de machtige grotten van het kustplaatsje Ajuy – net uit een piratenfilm! De golven van de zee storten zich met een indrukwekkende kracht tegen de berg en de kracht van de natuur is gemakkelijk te voelen.

12. De vuurtoren in Playitas
Op amper zes kilometer van het dorpje Las Playitas, in Punta de la Entallada, vinden we dit statige pand. Omringd door prachtige bergen en met de Atlantische Oceaan aan zijn zijde, waakt de vuurtoren over de zee. Hier beleef je de mooiste zonsopgang ooit!


Vind jouw reis