Wandeltochten met Apollo

Wandelreizen

Wandelen op vakantie wordt steeds populairder. Geen wonder - wandeltochten maken is een fantastische manier om een ​​bestemming te beleven. Naast de positieve gezondheidsaspecten van wandelen, ontdek je prachtige natuur, mooie uitzichtpunten en creëer je levenslange herinneringen. Of je nu een beginner bent, een wandelliefhebber of gewoon een beetje nieuwsgierig, wij kunnen je helpen met wandelen op vakantie. Kies tussen een georganiseerde wandeltocht, een dagwandeling met een gids of op eigen houtje wandelen.

Goed om te weten

Wandelen tijdens je vakantie

Niveaus / moeilijkheidsgraden

Onze wandelingen zijn onderverdeeld in drie niveaus:

Gemakkelijk: Rustig tempo en eenvoudiger, goed toegankelijk terrein (niet heuvelachtig). Vereist niet veel conditie en de wandelingen zijn niet zo lang.

Medium: Iets langere afstanden en meer heuvelachtig terrein. Gevarieerde moeilijkheidsgraad en ondergrond. Je dient een behoorlijke conditie te hebben en bij voorkeur geen last van je knieën.

Gevorderd/Moeilijk: Moeilijk betreft heuvelachtig terrein, grote hoogteverschillen (beklimmingen) en vereist een goede fysieke conditie, d.w.z. goede conditie en geen problemen met op en neer lopen (knieproblemen niet aan te raden)

Pak de juiste uitrusting in

Pak de juiste uitrusting in

Inpakken voor een trektocht kan lastig zijn, en wat je mee moet nemen hangt natuurlijk af van het type trektocht dat je maakt. Voor een dagtocht heb je niet dezelfde uitrusting nodig als voor een trektocht van een hele week. Maar sommige dingen zijn goed om in te pakken, of je nu een hele week weg bent of slechts een paar uur. Bij elk type trektocht vind je meer inpaktips.

• Wandel- of hardloopschoenen.

• Regenkleding, shelljack (lente en herfst)

• T-shirts en korte broeken of maillots

• Hoed of pet

• Zwemkleding

• Zonnebril

• Waterfles

• Camera

• Energiereep of chocolade

• Toiletpapier

Algemene tips

Algemene tips

Een wandeltocht maken is een eenvoudige en makkelijke manier om meer van de wereld te zien. Trek een paar schoenen aan en ga aan de slag! Als je wat goede tips mee wilt nemen voor onderweg, hebben we hieronder onze beste voor wandelen verzameld.

• Tijdens de zomermaanden kan het erg heet worden in de Middellandse Zee en tijdens een wandeltocht ben je vaak op grote hoogte waar de zon meer opvalt. Bedenk in welke tijd van het jaar je de wandeling wilt maken - misschien kun je in plaats daarvan je wandeling in de lente of herfst maken?

• Ongeacht wanneer je gaat wandelen, het is belangrijk om jezelf te beschermen met een pet of hoed en om voldoende water mee te nemen op de wandeling. Kleed je naar het weer en zorg voor een paar goede schoenen.

• Breng schuurpleisters en zonnebrandcrème mee - twee essentiële ingrediënten die de dag kunnen redden tijdens een wandeling.

• Lees de route goed door als u alleen wandelt. Er is informatie beschikbaar over veel wandelroutes. Wijk niet af van het wandelpad.

• Vergeet de camera niet op te laden! Je zult er spijt van krijgen als het je niet lukt om de uitzichten van je wandeling in foto's vast te leggen.


Day hike with guide

In some of our destinations you can easily book a few well-chosen walks in advance. You will be picked up from your hotel and hike with a licensed local guide. An easy way to discover more of your destination!

Wandelen op Kreta

Kreta heeft een fantastische natuur met drie verschillende klimaatzones waar je van alles kunt beleven, van besneeuwde bergtoppen tot fantastische stranden. In de kloven van Samaria en Imbros biedt Kreta met trots prachtige natuurbelevenissen.

Wandelingen op Madeira, Portugal

Wandelen op Madeira

Een reis naar Madeira is niet compleet zonder een wandeling waarbij je de onvergelijkbaar mooie natuur en wandelpaden van het eiland kunt ervaren.

Wandelen op Samos

Samos is een eiland met veel wandelpaden die je door groene gebieden en naar verkoelende bergen voeren.

Wandelen in Rhodos

Een wandeling op de berg Akramitsi, de op een na hoogste berg van Rhodos.

Wandelen in het gebied van Epirus

De regio Epirus is de thuisbasis van enkele van de mooiste locaties van Griekenland en een schat aan wandelpaden die u rechtstreeks naar de Griekse wildernis brengen.

Wandelen op Zakynthos

Een wandeltocht in de bergen en ervaar enkele van de traditionele dorpen van het eiland.


Vind jouw reis