Wijngaarden in de Algarve

De Algarve heeft een prachtig landschap, prachtige surfstranden en meer dan 300 dagen zon per jaar - maar het is ook een perfecte bestemming voor wijnliefhebbers! De wijngaarden rond de kust van de Algarve produceren rosé, witte en rode wijnen.

Druiven in de Algarve

Portugal heeft een lange traditie en geschiedenis op het gebied van wijnproductie en is één van de grootste wijnproducerende landen van Europa. Hier vind je een aantal van onze favoriete wijngaarden in de schilderachtige wijnstreek Algarve.

Morgado do Quintão

Eén van onze toptips is een bezoek aan de prachtige wijngaard van Morgado do Quintão. Stel je voor dat je in aangenaam gezelschap onder een mooie olijfboom zit en de zelfgeproduceerde wijnen van de wijngaard proeft in combinatie met lekkere kazen en vleeswaren, hoe dromerig klinkt dat? Op de wijngaard kan je precies dat doen! Of je nu een ervaren wijnkenner bent of niet, dit is een smaakervaring en een prachtige herinnering om mee naar huis te nemen. Op de boerderij kun je ook van de gelegenheid gebruikmaken om wijnen te kopen waarmee je thuis in je wijnkoelkast of vitrinekast kunt pronken.

Quinta dos Vales

Ontdek het bekroonde wijnhuis Quinta dos Vales waar je kunt genieten van de prachtige omgeving. Het biedt zowel rondleidingen door de wijngaard waarbij je meer te weten komt over het proces van wijn maken, als natuurlijk wijnproeven met passende bijgerechten. Ben je een beginner op het gebied van wijnproeven? Geen zorgen, je zult hier vertrekken als een professional!


Tips & Inspiratie

Bekijk al onze reistips voor de Algarve, vind en boek een reis naar de Algarve of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor de Algarve

De beste stranden van de kust van de Algarve, de mooiste natuurbelevenissen en nog veel meer. Hier hebben we enkele van onze beste tips verzameld voor uw reis naar de Algarve!

Bekijk al onze reistips voor de Algarve

Algarve (Albufeira, Tavira en Alvor en Portimao)

  • Populair voor zon en zwemmen
  • Hier zijn enkele van de mooiste stranden van Europa
  • Kleine authentieke vissersdorpjes en heerlijke hotels
Bekijk alle reizen naar de Algarve

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis