Algarve kust

Natuurbelevenissen aan de kust van de Algarve

De prachtige Algarve biedt verschillende gave natuurbelevenissen zoals grotten, rotsformaties, stranden en natuurreservaten. Deze bezienswaardigheden kunnen worden ontdekt per boot, SUP of kajak. Of via wandelen en fietsen. Hieronder hebben we 8 gave natuurbelevenissen aan de kust van de Algarve op een rijtje gezet.

Grot Benagil

Benagil Grot

Bezoek de beroemde Benagil-grot, gelegen bij het strand van Praia de Benagil, een ongelooflijk mooie grot die alleen over zee bereikbaar is. Binnen is er een zandstrand en een gat in het "dak" waar licht binnenkomt. Je kunt hier een boottocht maken of een kajak of SUP huren en de grot op eigen houtje verkennen.

Olifantengrot

In de buurt van Lagos in het westen van de Algarve mag u de dramatische grot "Elefante" niet missen als je in het gebied van Ponta de Piedade bent. Kom hier tijdens een boottocht of door een SUP of kajak te huren.

Marinha 

Het strand van Marinha is een van de populairste stranden van de Algarve met kristalhelder water, rotsformaties en grotten. De "Arcos de Marinha" of bogen van Marinha bestaan uit gouden rotsen in de vorm van twee grote bogen.

Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina.

Natuurpark Sudoeste Alentejano en Costa Vicentin

Dit natuurgebied beslaat meer dan 100 kilometer en herbergt verschillende unieke dier- en plantensoorten. Het majestueuze landschap wordt gekenmerkt door steile kliffen die door eeuwenlange erosie verschillende vormen en kleuren hebben aangenomen. Er leven ook veel vogelsoorten, waaronder de zeldzame witte ooievaar. Dit is de enige plaats in de wereld waar ze hun nesten bouwen. De stranden hier zijn erg populair bij surfers en er is een enorm aanbod, waaronder Porto Covo, Malhão, Vila Nova de Milfontes en Praia do Amado. Bezoek ook zeker de vuurtoren bij Kaap São Vicente in het zuidwesten van het park.

Natuurpark Ria Formosa         

De Ria Formosa is een myriade van kanalen, eilanden, moerassen en zandstranden die zich 60 kilometer uitstrekt langs de kust van de Algarve, tussen de stranden van Garrão en Manta Rota. Het heeft een grote verscheidenheid aan wilde dieren en een maritiem centrum, het Marim Environmental Education Centre. Hier wordt zout gewonnen en veel van de zeevruchten die in de restaurants in de haven worden gegeten, zijn hier gevangen. Er zijn ook verschillende mooie eilanden in de omgeving. Van west naar oost liggen de eilanden Faro, Barreta, Culatra, Armona en Tavira. Het witte stadje Cacela Velha heeft een opmerkelijk historisch erfgoed en is ook een bezoek waard. Vanaf de top van het fort heeft u een spectaculair uitzicht over de omgeving.

Natuurlijk reservaat Ria de Alvo

Dit natuurgebied is perfect om te wandelen en is de belangrijkste waterrijke omgeving in het westen van de Algarve. Er zijn verschillende wandelroutes door de wetlands, maar je kunt ook grindpaden landinwaarts volgen langs de rivier de Alvor naar het dorp Mexilhoeira Grande of wandelen langs het strand Praia de Alvor.

Vila Real de Santo António.

Natuurlijk reservaat Caminho da Baleeir

Even ten westen van Albufeira ligt dit natuurreservaat waar u kunt genieten van uitzicht op zee terwijl je de paden op de kliffen langs de kust volgt. Wandel over het rotsachtige terrein naar stranden als Praia do Arrifão die grotendeels ongerept zijn. Aan de oostkant van het reservaat komt u bij Ponta de Baleeira, met uitzicht op de glinsterende jachthaven van Albufeira.

Natuurreservaat Sapal de Castro Marim en Vila Real de Santo Antóni

In dit natuurreservaat kronkelt de rivier Guadiana door de vlakte en vertakt zich in beken en kanalen die uitmonden in meren, moerassen en zoutpannen. Er leven veel verschillende soorten vis, schelpdieren en vogels. Ontdek het park te voet of met de fiets. De paden leiden u naar verschillende zoutpannen die ongeveer een derde van het beschermde gebied in beslag nemen. Zout was vele eeuwen lang de belangrijkste bron van rijkdom in de regio en wordt nog steeds geproduceerd. In de drogere gebieden van het natuurgebied wordt van alles verbouwd, van vijgen tot amandelen. Bezoek ook het kasteel van Castro Marim, dat een prachtig uitzicht heeft op het natuurgebied en de stad Vila Real de Santo António.


Tips & Inspiratie

Bekijk al onze reistips voor de Algarve, vind en boek een reis naar de Algarve of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor de Algarve

De beste stranden van de kust van de Algarve, de mooiste natuurbelevenissen en nog veel meer. Hier hebben we enkele van onze beste tips verzameld voor uw reis naar de Algarve!

Bekijk al onze reistips voor de Algarve

Algarve (Albufeira, Tavira en Alvor en Portimao)

  • Populair voor zon en zwemmen
  • Hier zijn enkele van de mooiste stranden van Europa
  • Kleine authentieke vissersdorpjes en heerlijke hotels
Bekijk alle reizen naar de Algarve

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis