Onze partners

Apollo heeft de afgelopen jaren een aantal strategische partnerschappen opgezet, die zijn geselecteerd om de verschillende gebieden van het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf te dekken, zoals mensenrechten, sekstoerisme, dierenwelzijn, enz. De partnerschappen bestrijken verschillende dimensies zoals opleidingen, seminars, donaties, lezingen en klantenactiviteiten.


Travelife

Travelife is een duurzaamheidscertificaat met aandacht voor systematisch milieuwerk, mensenrechten en lokale oorsprong. Sinds 2009 werkt Apollo samen met Travelife en moedigt hotelpartners aan zich aan te sluiten om te werken aan duurzaam toerisme.

Lees meer over Travelife

World Animal Protection

Sinds 2014 heeft Apollo een langdurige samenwerking met World Animal Protection. De samenwerking is erop gericht een diervriendelijker excursieprogramma aan te bieden door excursies waarbij dieren gevaar lopen, te schrappen. Het is een stap in de richting van een duurzamer excursieprogramma.

Lees meer over World Animal Protection

SOS Kinderdorpen

Elk jaar doneert Apollo geld dat rechtstreeks naar het werk van SOS Kinderdorpen gaat voor het recht van kinderen op een veilige opvoeding. Apollo reizigers kunnen ook geld doneren bij het boeken van hun reis. In 2019 heeft Apollo samen met klanten en partners SEK 800.000 gedoneerd aan SOS Kinderdorpen. 

Lees meer over SOS Kinderdorpen

Green Key

Sinds 2018 werkt Apollo samen met Green Key, een milieukeurmerk dat een expliciet milieubeleid, jaarlijkse milieudoelstellingen en actieplannen vereist, evenals sociale verantwoordelijkheid, communicatie en interactie met zowel gasten als andere betrokkenen.

Lees meer over Green Key

Greenseat

Sinds 2007 compenseert Apollo al zijn zakenreizen bij de Nederlandse organisatie GreenSeat. Compensatie via GreenSeat draagt bij tot de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in ontwikkelingslanden en vermindert niet alleen de koolstofuitstoot, maar verbetert ook de levensstandaard van huishoudens in ontwikkelingslanden.

Lees meer over Greenseat

ECPAT

In 2001 ondertekende Apollo The Code. Dit betekent dat Apollo zich inzet voor een beleid tegen kinderhandel, dat al het personeel wordt opgeleid, dat klanten worden geïnformeerd over kinderhandel, dat alle samenwerkingscontracten een voorwaarde bevatten en dat Apollo jaarlijks rapporteert aan ECPAT.

Lees meer over ECPAT