Sporten bij Sivota Retreat - powered by Playitas

Sivota Retreat – powered by Playitas is een nieuwe toevoeging aan onze Playitas-familie, een sporthotel met een focus op een actieve vakantie voor gezinnen, stelletjes, individuele reizigers en high-performance hobbyisten. Hier kies je het tempo en kun je zo veel of zo weinig trainen als je wilt, en het beste is dat de meeste activiteiten bij de prijs van de reis zijn inbegrepen. Lees verderop op de pagina meer over Sport Inclusive.

Het hotel heeft een nieuw gebouwde, goed uitgeruste en frisse fitnessruimte met losse gewichten, machines, cardiomachines en een groot rekgebied. We bieden dagelijkse trainingen aan; groepstrainingen, door leiders geleide trainingslessen zoals functionele training, yoga, danslessen en nog veel meer. Nieuw gebouwde outdoor gym voor crossfit training/functional training welke wij WOD Box noemen. Twee padelbanen en 6 tennisbanen met coaching en groepsspelen. Watersporten zoals kajakken en SUP (stand up paddle board). Mountainbike en racefiets. Er zijn multicourts voor 5-tegen-5 voetbal en basketbal. Rennen en rondjes rennen. Strand volleybal. Natuurlijk bieden we ook wekelijks competitieve evenementen aan zoals een aquaathlon, hardlopen en de wekelijkse WOD challenge.


Sivota Retreat - powered by Playitas is ontwikkeld door Apollo Sports en de faciliteiten van het hotel zijn gebouwd om atleten van alle niveaus te ontvangen.

Scan de QR-code om het huidige programma te bekijken of klik op de QR-code om voorbeeldprogramma's te bekijken.


Meer over sporten bij Sivota Retreat – powered by Playitas

Lees meer over de sport- en fitnessfaciliteiten van Sivota Retreat - powered by Playitas.

Gym

Hier vindt je een nieuw gebouwde fitnessruimte in een apart gebouw. De fitnessruimte is gevuld met loopbanden, roeimachines, krachttoestellen, Ski Erg en vrije gewichten met een grote ruimte voor oefeningen en stretching. De fitnessruimte is ruim en voorzien van airconditioning en daglicht vanuit het zuiden. Het hotel heeft ook een overdekte studio.

 

 

Padel

Padel

Het hotel heeft 3 padelbanen te huur. Materiaal is ook te huur. Ballen kunnen gekocht worden, 3 ballen voor 8 Euro. 
Er is momenteel geen padelinstructeur in het hotel.

 

Wil je meer weten over padel? Lees hier meer.

 

 

 

 

 

 

Groepslessen

Het Sivota Retreat heeft verschillende ruimtes voor groepsoefeningen. Een groot buitenplatform, gelegen in het hart van het resort met een prachtig uitzicht op het strand van Bella Vraka. Een multicourt, ook buiten, voor groepstrainingen/oefensessies onder de open hemel is beschikbaar voor grotere groepen of klassen waar we met velen zijn. Er is ook een kleinere trainingsruimte direct grenzend aan de grote, waar we kleinere lessen geven, "in de schaduw onder een boom". We organiseren groepstrainingen op muziek onder leiding van een instructeur en yoga- en stretchlessen in de open lucht. Ook op het multicourt draaien we soms begeleide groepstrainingen op muziek en tussen de rondjes door spelen we voetbal en basketbal. Het multicourt kan door groepen worden gereserveerd op niet-geplande tijden. Reserveringen worden gemaakt in het sportboekingskantoor. Voor de dagen dat het te warm is om buiten te trainen of als er een regenbui valt, is er een binnenhal voor groepstrainingen. We hebben ook een kleinere groepstrainingsruimte voor kleine groepen of feestjes.

Bovenaan de pagina zie je tijden en passen. We behouden ons het recht voor om eventuele aanpassingen aan het programma door te voeren. De leeftijdsgrens voor groepstrainingen waarvoor materiaal nodig is, is 15 jaar. Begeleiding door een voogd vanaf 12 jaar.

WOD Box

De WOD box is een outdoor gym, aangepast voor crossfit training, functioneel trainen in groepen en andere trainingsvormen voor wie buiten wil trainen in de frisse lucht maar wel met een dak boven het hoofd. Net zoals veel mensen graag naar de Box gaan, alleen die van ons ligt buiten met mediterrane hitte die je omarmt. Hier trainen we zowel spieren, hart als longen. Een heerlijke plek als je van een stapje extra houdt. WOD staat voor "werk uit de dag".


Tennis

Hier vind je 2 tennisbanen, het oppervlak is kunstgras. Het is gratis om te spelen en materiaal (rekken en ballen) te lenen, maar de banen moeten worden gereserveerd in de sportreservering. Groepscoaching van 1-2 uur per dag is 5 dagen per week inbegrepen. Lessen voor zowel volwassenen als kinderen zijn ook beschikbaar tegen betaling.

Wielrennen

Fietscentrum
Sivota is een verborgen juweel op fietsgebied, met echt goede en gevarieerde routes voor zowel weg, gravel als MTB. Tussen glooiende hellingen en groene valleien worden veel mooie rondes en alternatieve routekeuzes aangeboden voor zowel weg, MTB (hardtail) als Gravel. Een nieuw gebouwd fietscentrum met weg / of gravel (meer info volgt binnenkort). De Gravel bike wordt eenvoudig omschreven als een wegfiets met standaard iets grotere banden. Je krijgt het beste van beide werelden. Je kunt zowel snel fietsen over trails en gravelwegen en tegelijkertijd jezelf uitdagen in meer geavanceerd terrein. Doe mee aan een georganiseerde tour, kom langs en repareer de fiets, pomp de banden op en drink een fietskoffie voordat je op pad gaat.

Fietsen zijn te huur en we bieden begeleide tochten (sociale ritten) zonder extra kosten. Neem je eigen schoenen en pedalen mee. We hebben SPD en flats, maar het is altijd leuk om je eigen spullen te hebben. Helmen zijn verplicht en inbegrepen bij de fietsverhuur.
Het is ook mogelijk om je eigen fiets mee te nemen. Als je een fietser bent, kun je gemakkelijk je eigen fiets meenemen. Boek je fietsvervoer vooraf bij de luchtvaartmaatschappij en vergeet niet de fietstransfer op de bus direct in je boeking toe te voegen. Je verpakt je fiets in een fietstas of in een doos van je fietsenwinkel.

Nieuw voor zomer 2022 is de beschikbaarheid van elektrische fietsen die je tegen betaling kunt huren. Deze zijn perfect om je door het bergachtige gebied te verplaatsen voor wie zijn energie wil sparen voor andere activiteiten. 

De leeftijdsgrens voor de georganiseerde tochten is 16 jaar. 

Modellen
Inbegrepen in Sport inclusief:
Racefietsen Boardman SLR
MTB - Boardman MHT
Gravel - Boardman ADV
Gravel Merida Silex 400
Hybride Boardman HYB

Te huur:
E-bikes - e Big.Nine 300 SE
Boardman SLR 9.2 Premium Carbon

Wahoo Kickr Bike
Als goed uitgerust sporthotel bieden wij natuurlijk iedereen die online wedstrijden rijdt en traint de mogelijkheid om dit bij ons te doen. In het hotel hebben we één (1) Wahoo Kickr Bike met ingebouwde vermogensmeter, de crème de la crème onder de indoor trainingsfietsen, de krachtigste (op het moment van schrijven) en veruit de meest realistische indoor fietservaring zodat je kunt aansluiten op Zwift of een ander virtueel trainingsplatform.

Watersport

SUP en kajak op het strand zonder extra kosten. De baai is beschut tegen de wind zodat het water meestal vlak is in de baai tussen het hotel en het Bella Vraka strand. Een mooiere plek zal je niet vinden.

Zwemmen

Buiten het hotel ligt het Bella Vraka strand en de baai biedt een paradijs voor zwemmen in open water. De baai is beschut tegen de wind zodat het water meestal vlak is in de baai tussen het hotel en het Bella Vraka strand. Zeer goede omstandigheden voor zwemtraining in mooi natuurlijk gematigd zeewater. Het hotel heeft mooie pieren die ideaal zijn voor open water zwemmen in het kristalheldere water. Zwemmen rond het eiland is ongeveer 2 km, een aanrader voor wie van OW zwemmen houdt.

Als je in chloorwater wilt zwemmen, kun je het zwembad van het hotel gebruiken. Het is ongeveer 20 meter lang en kan het beste 's ochtends worden gebruikt, voordat het zwembad vol zit met zonaanbidders.

Neem een duikbril en een badmuts, vinnen en peddels mee. Een beperkte voorraad zwemspullen is ter plaatse beschikbaar.

 

Sociale sporten

Wekelijks worden er basketbal, volleybalwedstrijden, 5-op-5 voetbalwedstrijden en andere leuke sociale sporten georganiseerd.

Buiten zijn pingpongtafels beschikbaar.

Rennen

Lekker rennen op asfalt, gravel of trail. Ren door het dorp Sivota, ren de heuvel op naar het hotel, sprint over de havenhelling. Er zijn veel uitdagende runs in de omgeving, als je op zoek bent naar vlakke runs, ga dan naar beneden naar het dorp.

Boeken

Hier kan je tennisbanen en fietsen reserveren of de kleren kopen die je vergeten bent mee te nemen. 

De leeftijdsgrens in de sportschool is 15 jaar om alleen te trainen. Samen met een voogd vanaf 10 jaar.

Indoor Cycling

Indoor cycling

Indoor cycling (spinning) is inbegrepen in Sports Inclusive.

Indoor cycling /spinning/ is geschikt voor iedereen. Of je nu in je eentje een pulssessie wilt doen of meedoet aan een van onze groepstrainingen. Je past zelf de weerstand aan onder instructie en de lessen zijn individueel aangepast of je nu een beginner of een ervaren sporter bent. Onze fietslessen vinden binnen of buiten plaats, afhankelijk van het seizoen. Hartslagverhogende fietssessies zittend en staand op muziek. We hebben nieuwe fietsen van het Deense Body Bikes SMART +.

De fietsen zijn ergonomisch ontworpen en compatibel met de BODY BIKE Indoor Cycling app, die je kunt downloaden via Google Play of de App Store. In de app kun je je persoonlijke instellingen toevoegen en verbinding maken met de fiets die je gebruikt. Via Bluetooth ontvang je vervolgens tijdens de sessie continu informatie over je prestaties, vermogen en hartslag. Elke fiets is uitgerust met een USB-poort waar je tijdens het trainen je mobiele telefoon kunt opladen met de energie die afkomstig is van je trappen. Het heet SMART Charge. Duurzaamheid op kleine schaal! Vergeet niet je eigen USB-kabel mee te nemen.

 

 

Leeftijdsgrenzen

Sport Leeftijdsgrenzen  Opmerking
Sociale activiteiten/sporten Aangepast Aangepast aan de gasten van het hotel om een verscheidenheid aan mogelijkheden te bieden voor zowel kinderen als volwassenen.
Cykelaktiviteter 18 jaar 12-17 jaar in het gezelschap van een verantwoordelijke volwassene.
WOD Box 16 jaar  
Gym 16 jaar 12-15 jaar in het gezelschap van een verantwoordelijke volwassene.
Groepslessen met apparatuur & indoor cycling 16 jaar 12-15 jaar in het gezelschap van een verantwoordelijke volwassene.
Groepslessen zonder apparatuur 13 jaar Jongere kinderen onder begeleiding van een verantwoordelijke volwassene.
Tennis & Padel 15 jaar 12-14 jaar in gezelschap van een verantwoordelijke volwassene voor groepstraining. Geen leeftijdsgrens in de eigen groep.
Wakeboard & waterskiën 15 jaar 8-14 jaar in het gezelschap van een verantwoordelijke volwassene. Kunnen zwemmen is een vereiste.
Kajak & Stand Up Padel (SUP) 15 jaar 8-14 jaar in het gezelschap van een verantwoordelijke volwassene. Kunnen zwemmen is een vereiste.
Zwemlessen 4 jaar  
     

Sport Inclusive

Sport Inclusive bij Sivota Retreat - powered by Playitas betekent dat een breed scala aan sporten en trainen zijn inbegrepen in de prijs van de reis. De filosofie van Powered by Playitas is dat iedereen die dat wil vrij moet kunnen sporten, nieuwe sporten moet kunnen uitproberen en het plezier van bewegen moet kunnen delen, zonder zich zorgen te hoeven maken over extra kosten. Hier kun je zien wat inbegrepen is in Sports Inclusive bij Sivota Retreat - powered by Playitas.

Inbegrepen in Sports Inclusive

Groepslessen & trainingen onder leiding van een instructeur
Gym. Nieuw gebouwd en goed uitgerust met machines, cardio machines, vrije gewichten, enz.
Outdoor gym (WOD box/crossfit box)
Yoga
Groepscoaching in padel 1-2 uur/dag
Groepscoaching in tennis 1-2 uur/dag) + baan en materiaal
SUP (Stand up paddle board)
Kajak
Hardlopen (joggen, kaarten, enz.)
Begeleide fietstochten (MTB, weg. hybride en gravel)

Indoor Cycling (spin)

 

Wahoo Kickr Bike
Multicourt (voor groepstraining, 5-5 voetbal, basketbal etc.)
Open water zwemmen (op eigen gelegenheid)

 

Tegen betaling

Padel (Baanhuur, materiaal & PT)
Fietsverhuur dag/week - Racefiets (premium fiets) & E-bikes.
Waterskiën, wakeboarden & wakesurfen
Spa / Wellness center (behandelingen)
Zwemtraining (PT)
Tennislessen
Persoonlijke training

 

Boek een trainingsreis, groepsreis of kamp

Sivota Retreat - powered by Playitas is een geweldig hotel voor wie wil trainen en in vorm wil komen. Boek je trainingsreis, trainingskamp, hardloopreis, clubreis, vriendengroep of trainingscentrum.Als je hulp wilt bij het boeken of vragen hebt, kun je contact met ons opnemen:

Telefoon: 020-2140130
Algemene vragen: [email protected]

Geef voor boekingsaanvragen via e-mail contactgegevens, naam en leeftijd op.


Sivota Retreat - powered by Playitas heeft Olympische trainingsstandaard

 

In mei 2021 organiseerde Apollo samen met SOK - het Zweeds Olympisch Comité een Olympisch Kamp in het hotel. Olympic Camp is een voorbereidend kamp voor de Olympische Winterspelen in Beijing en grote delen van de Olympische ploeg nemen deel - atleten, coaches, voedingsdeskundigen en administratie. Sivota Retreat - powered by Playitas is uitgerust om aan de hoge eisen van Olympiërs en topsporters op het gebied van trainingsstandaards te voldoen, zowel buiten als binnen. Als u hoge eisen stelt aan trainingsapparatuur en -faciliteiten, ben u hier aan het juiste adres.