Alle bezienswaardigheden op Rhodos

Op Rhodos is er veel te ontdekken voor nieuwsgierigen. Bekijk onze tips over waar je door een van de oudste straten van Europa kunt slenteren en waar je door weelderige valleien kunt wandelen en duizenden vlinders kunt zien.

Treed in de voetsporen van de ridders
Het oude gedeelte van de stad Rhodos is een van Europa's best bewaarde middeleeuwse steden. De hele wijk is omgeven door een ringmuur en je kunt je gemakkelijk voorstellen hoe het eruit zag toen de ridders hun stad beschermden. Hoewel het Grootmeesterspaleis grotendeels een reconstructie is van het oorspronkelijke Johannniter-paleis (het resultaat van een dodelijke buskruitexplosie in het midden van de 19e eeuw), voelt het alsof het uit een prachtig ridderverhaal is gesneden. Hier zijn uitzonderlijk mooie keramiek, beelden en mozaïeken. Het paleis en het archeologisch museum zijn open om 8.30-15.00 uur. Als je over de muur wilt lopen, kun je dat doen van maandag tot en met vrijdag om 12.00-15.00 uur. De tour kost 2 euro en start vanaf het Grootmeesterspaleis. Buiten de muren ligt Monte Smith, de Acropolis van Rhodos, met een prachtig uitzicht over de stad.

Als u in de stad Rhodos bent, mag u Riddargatan, of Ippoton Street zoals het wordt genoemd, niet missen. Het was hier dat de Ridders van St. John in de 14e eeuw op hun paarden arriveerden. Als je vandaag over straat loopt, kun je je gemakkelijk voorstellen hoe het toen was.

Historisch Lindos
Het plaatsje Lindos is prachtig gelegen aan een baai. Hier kun je dwalen door de smalle steegjes omringd door witgekalkte huizen uit de 16e eeuw. Lindos heeft een eigen Acropolis op een klif 116 meter boven zeeniveau waar je via steile trappen kunt wandelen. Op de top vind je de tempel van Athena Lindia uit 300 voor Christus. De tempel staat tegenwoordig op zeven pilaren. Lindos is vanaf verschillende plaatsen op het eiland per boot of bus te bereiken.

Fjärilsdalen – tussen kleine watervallen en fladderende vlinders
Een van de bekendste excursiebestemmingen van Rhodos is het schilderachtige Fjärilsdalen, op ongeveer 20 minuten rijden van Afandou. De plaats wordt ook wel Petaloudes genoemd, naar het Griekse woord voor vlinder. Tussen juni en september is de vallei gevuld met duizenden tijgervlinders die worden aangetrokken door de zoete hars van de lommerrijke bomen.

Hier kun je rond kabbelen tussen kabbelende watervalletjes, houten bruggetjes en smalle paadjes en gewoon genieten van de stilte. Want dat geldt ook voor de vlinders, die graag in de schaduw dutten, ver weg van de drukte van de vakantieoorden. In rust zijn de vlinders zwart en wit, maar als ze vanaf de boomstam opstijgen om nieuwe weiden te zoeken, is de lucht gevuld met iriserende, fladderende vleugels.

Het duurt ongeveer een uur om door de vallei te lopen (volgens een doorgesneden lus), en de toegangsprijs is ongeveer 3 euro. Dit is een perfecte afleiding voor het hele gezin, maar vergeet niet luide kreten en onstuimige gebaren te vermijden om de vlinders niet te storen. Kom hier alleen of doe mee met onze excursie van een halve dag naar Fjärilsdalen met lunch en wijnproeverij.

Tsambika-klooster
Biddende vrouwen op blote voeten of kruipend op hun knieën is een gezicht dat je tegenkomt op weg naar het Tsambika-klooster. De kleine kerk is een bedevaartsoord voor kinderloze vrouwen die de kerk bezoeken om de Maagd Maria te aanbidden. Als de vrouwen het geluk hebben zwanger te worden, noemen ze hun kind vaak Tsambíkos of Tsambíka. Als je de 298 treden naar het klooster beklimt, heb je ook een adembenemend uitzicht op het strand van Tsambika.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Rhodos, vind je favoriete plek op Rhodos of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Rhodos

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Rhodos bekijken

Rhodos

  • Levendig amusement
  • Idyllische dorpjes
  • Lange stranden & mooie baaien
Bekijk alle reizen naar Rhodos

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis