5 bezienswaardigheden in het westen van Kreta

In het westen van Kreta zijn er tal van interessante bezienswaardigheden om te ontdekken tijdens jouw vakantie. Hier stellen we enkele juweeltjes voor die je reis kunnen opvrolijken.

Fortezzakasteel op Kreta

Fortezza in Rethymnon

Dit kasteel is gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen van de Turken, maar Rethymnon werd toch ingenomen na een belegering van 30 dagen in 1646. Grote delen van de muur zijn bewaard gebleven en ook de Turkse Sultan Ibrahim-moskee. Meer recent is er een amfitheater gebouwd dat voor verschillende concerten wordt gebruikt. Tijdens de zomer wordt hier een renaissancefestival gehouden met bezoekers van over de hele wereld die hier komen om naar muziek te luisteren of theater en ballet te zien. Het archeologisch museum van de stad is gevestigd in de oude Turkse gevangenis tegenover de hoofdingang van Fortezza. De collecties bevatten vondsten uit het stenen tijdperk, de Minoïsche tijd en de Romeinse tijd.

Melidoni-grot

De Melidoni-grot is een ongelooflijk mooie druipsteengrot in de buurt van Rethymnon die een belangrijke rol speelde in de strijd van Kreta voor onafhankelijkheid. In 1824 verstopten hier 300 inwoners van Melidoni zich voor het Turkse leger. Ze werden ontdekt en de soldaten staken een vuur aan bij de opening van de grot, zodat de dorpelingen van binnen verbrandden. Dit is de grot voor degenen onder jullie die wat avontuurlijker zijn - er is geen toegangsprijs of gids in de grot, je gaat hier alleen. Het is misschien een goed idee om een ​​zaklamp mee te nemen om de indrukwekkende druipsteenformaties te bewonderen. Om hier te komen, volg je de weg van Rethymnon richting Perama, waar je borden vindt die je naar de Melidoni-grot wijzen.

Tuinen en gedenkplaatsen

In de botanische tuin van Kreta ten zuiden van Platanias. Je kan een prachtige staalkaart van de prachtige fauna van Kreta ervaren. Wandel door de tuin en neem deel aan tienduizenden verschillende planten, bloemen en bomen van over de hele wereld. Hier kabbelen beekjes, fluiten de vogels en hangt de geur van munt in de lucht. Voel je vrij om te stoppen en te eten in de taverne in de tuin.

Vanaf de Tweede Wereldoorlog, toen veel soldaten van beide kanten op Kreta sneuvelden, zijn er twee afzonderlijke herdenkingsplaatsen: één in Souda Bay voor de geallieerde soldaten en één buiten

Maleme voor de Duitsers. Elk jaar komen hier vele veteranen hun respect betuigen en de Kretenzers zelf vergeten nooit wat er is gebeurd.

Minoïsche begraafplaats

Verborgen in het enige eikenbos van Kreta buiten Armenië ligt een Minoïsche begraafplaats uit ongeveer 1400 voor Christus. Het grote gebied bevat 231 graven en bezoekers krijgen de mogelijkheid om naar verschillende graven te gaan. Opgravingen zijn nog steeds aan de gang en samen met de afgelegen ligging van de site ontstaat er een opwindend contrast met onze moderne samenleving. Om hier te komen, rijd je vanuit Rethymnon naar het zuiden richting Armeni/Spili. Na een kwartier is het graf aan de rechterkant.

Arkadi, Kreta

Ga naar een klooster

Het Preveli-klooster aan de zuidkant van Kreta is gebouwd in de 17e eeuw en bestaat uit twee verschillende gebouwen: Kato Moni en Piso Moni. Ze liggen op enige afstand van elkaar en zijn beide te bezoeken. Maak van de gelegenheid gebruik om ook het mooie strand onder het klooster te bezoeken!

Aan de voet van Psiloritis, ongeveer 4 km van Rethymnon, ligt het prachtige Arkadi-klooster, genoemd naar de keizer Arkadios die het heeft gebouwd. Het belangrijkste klooster van Kreta is gebouwd tijdens de Venetiaanse tijd en heeft een bijzondere geschiedenis. In 1866 kozen de religieuze vrouwen en kinderen die hier hun toevlucht zochten ervoor om zichzelf op te blazen in plaats van te worden veroverd door de Turken. Het Arkadi-klooster is tijdens de zomermaanden elke dag geopend.

Het schiereiland Akrotiri ligt ten noordoosten van Chania stad en hier zijn verschillende mooie kloosters zoals Agia Triada, Gouvernetou vanwaar je naar Katholikon kunt lopen, een van de oudste kloosters van het eiland en niet meer in gebruik. De kloosters worden afgewisseld met fantastische stranden zoals Marathi en Stavros waar je een ligstoel kunt huren en heerlijk kunt zwemmen in het kristalheldere water.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Kreta, vind je favoriete plek op Kreta of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Kreta

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Kreta bekijken

Kreta

  • Het grootste van de Griekse eilanden
  • Natuurbelevenissen en fantastische stranden
  • Veel resorts met een ander karakter
Bekijk alle reizen naar Kreta

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis