Het oude fort in de stad Corfu

Bezienswaardigheden op Corfu

Van 15e-eeuwse forten tot nieuw gebouwde havens vol met de meest luxueuze jachten, op Corfu vind je een rijke mix van oud en nieuw. Inspiratie nodig voor je volgende excursie? Bekijk hier onze tips!

Sint-Spyridonkerk op Corfu

Heilige Spyridon, heilige van Corfu

Saint Spyridon is de patroonheilige van Corfu en meer dan de helft van de inwoners van Corfu is naar hem vernoemd. Er zijn veel Spyros en Spyridoula op het eiland! De heilige heeft ook zijn eigen kerk in de oude wijk van Corfu-stad, waar Spyridon zelf zijn laatste rustplaats heeft. Het is hier gemakkelijk te vinden omdat de kerk de hoogste kerktoren van de stad heeft.

Achilles paleis

Vanaf het begin was het Achillespaleis de zomerresidentie van de Hongaarse keizerin Elisabeth. Ze noemde het paleis naar Achilles wiens kracht en schoonheid ze bewonderde. Toen keizer Wilhelm het paleis overnam, bouwde hij vanaf de oever een brug zodat zijn gasten tot aan de ingang konden rijden. Vandaag blijven alleen de ruïnes van de brug over. Tijdens de Eerste Wereldoorlog deed het paleis dienst als militair hospitaal, nu is het een museum met duizenden bezoekers per jaar. Het Achilles Palace heeft veel mooie schilderijen, sculpturen en een groene tuin met een elf meter hoog standbeeld van Achilles.

Luxe in Gouvia

In de haven van Gouvia komen weelderige privéboten, zowel buitenlandse als Griekse, aanmeren. Het is puur genieten om langs de haven te wandelen en alle luxe jachten te bewonderen. Vooral 's avonds is het gezellig als de boten verlicht zijn. Wil je het exclusieve gevoel behouden, dan kunt je dineren in een van de twee luxe restaurants gelegen in de haven.

Fort op Corfu

Het oude Venetiaanse fort ...

Het oude Venetiaanse fort werd gebouwd in de 15e eeuw en is strategisch gelegen buiten Corfu-stad om de oostkant van de stad te beschermen. Binnen de muren is St. George's Church, de enige kerk in Griekenland gebouwd in de Dorische stijl. In het fort vind je ook een café en trappen die je in ongeveer 20 minuten naar de top brengen. Een kleine winkel verkoopt keramische replica's van museumvoorwerpen. Er is ook een klein museum met mozaïekschilderijen en de openbare bibliotheek van Corfu. Toegang kost 6 euro en 3 euro voor 65-plussers.

... en het nieuwe

Om de westelijke kant van Corfu-stad te beschermen, werd een ander Venetiaans fort gebouwd, genaamd St. Marks maar staat vooral bekend als het nieuwe fort. De Britten en de Fransen hebben later delen van de architectuur bijgedragen. Buiten het fort staat een monument voor de Tweede Wereldoorlog. St. Marks ligt in het noordoostelijke deel van de stad en heeft een ingang vanuit de oude haven. Bij het bord "Neo Frourio" vind je de brede trap die naar de ingang leidt. Entree kost 3 euro.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Corfu, vind je favoriete plek op Corfu of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Corfu

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Corfu bekijken

Corfu

  • Venetiaanse architectuur in Corfu-stad
  • Kristal helder water
  • Combineren met Saranda, Albanië
Bekijk alle reizen naar Corfu

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis