Egyptische bazaar

Winkelen in Egypte

Als je wilt gaan winkelen, ben je hier aan het juiste adres. In Egypte zijn verschillende bazaars waar je authentieke Egyptische souvenirs kunt kopen, zoals kruiden, tapijten, kleding en nog veel meer. Voor wie wil winkelen in een meer internationale omgeving zijn er verschillende winkelcentra en winkelstraten om geld uit te geven. Lees hier onze beste shoppingtips!

Markt in Hurghada

Winkelen in de bazaar

Een bezoek aan een bazaar in Egypte is een must voor wie van winkelen houdt. Hier vind je alles van kruiden tot waterpijpen, tapijten, sjaals, lederwaren en kleding. In feite is een bezoek hier bijna net zo interessant zelfs als je niet gaat winkelen. Wandel rond en laat je zintuigen vullen met allerlei geuren, kleuren en smaken. Waarom ga je niet in een van de cafés zitten en geniet je niet van een kopje muntthee, terwijl je kijkt naar de drukte om je heen. Afdingen is een must! 

Winkels met vaste prijzen

Ben je op zoek naar winkels, maar heb je minder zin in de soms ingewikkelde wereld van het afdingen? Dan kunnen we je Cleopatra Bazar aanraden, een keten met vaste prijzen. Je vindt er alles van kleding en schoenen tot souvenirs om mee naar huis te nemen voor vrienden en familie. Cleopatra Bazar kun je vinden aan Sheraton Road in Sekalla en aan Village Road in New Hurghada.

Esna markt

Als je genoeg hebt van het strandleven, ga dan naar Esna, 55 kilometer ten zuiden van Luxor. Hier mag je een bezoek aan de plaatselijke markt niet missen, waar alles van hemel tot aarde te koop is. De beste manier om hier te komen is met de bus vanuit Luxor.

Winkelen in Egypte

Winkelen zonder afdingen

Wil je een hele dag winkelen zonder afdingen, in een internationale, moderne omgeving? Ga dan naar Senzo Mall, ongeveer 20 minuten buiten Hurghada. In het winkelcentrum vind je zowel lokale als internationale ketens, waar je alles vindt van accessoires en kleding tot elektronica en huishoudelijke artikelen. De beste manier om bij Senzo Mall te komen is per taxi of met de eigen bus van Senzo Mall, die naar het winkelcentrum rijdt vanaf verschillende bushaltes, waaronder Sheraton Road in Sekalla, Hurghada.

Voor nog meer keuze ga je naar het pas geopende winkelcentrum City Center met veel winkels die kleding, accessoires, carrefour, parfums, make-up en lokale producten verkopen. Er is ook een bioscoop waar zowel internationale als lokale films worden vertoond.

Gezellige winkelstraat

In Port Ghalib heet de gezelligste winkelstraat El Khan Street, met winkels, restaurants en een traditionele Egyptische markt. In de jachthaven kun je in een gezellig café zitten en naar de grote en dure boten kijken.

Prachtig katoen

Egypte staat bekend om zijn fantastische katoen, dus maak van de gelegenheid gebruik om een groot strandlaken te kopen voor op het strand of mooie katoenen lakens om mee naar huis te nemen. In de wijk Sekalla in Hurghada vind je veel katoenwinkels met goede prijzen.

Hookahs

Populair en verkrijgbaar in allerlei soorten. Ga naar een shisha winkel als je zeker wilt zijn van een goede kwaliteit. Controleer ook of alle onderdelen zijn meegeleverd en of je begrijpt hoe de hookah werkt. Je krijgt meestal een rol houtskool en een pakje tabak, maar koop zeker meer om mee naar huis te nemen. Een hookah zou niet meer moeten kosten dan ongeveer 180-350 Egyptische pond.

Papyrus

Een van de duurzaamste materialen om op te schrijven is papyrus. Bezoek Selkhet in El Kawther om te zien hoe papyrus vroeger werd gemaakt. Hier kun je ook prachtige papyrus met handgeschilderde motieven kopen. Een leuk souvenir of een bijzonder cadeau.

Egyptische specerijen

Lekker ruiken

Egypte is een van 's werelds belangrijkste leveranciers van parfumessences aan verschillende grote en bekende merken zoals Oscar De La Rente, Armani, Gucci en anderen. Hier worden de geurextracten rechtstreeks aan de plant onttrokken en vervolgens opgeslagen in albasten vaten. Als je een reis naar Caïro maakt, bezoek dan het El Omda parfuminstituut om je eigen parfum te ruiken.

Pittig leven

In Egypte vind je overal kleurrijke specerijen. Waarom koop je niet je favorieten om mee naar huis te nemen, zodat je ervan kunt dromen om in de keuken je eigen eten te koken.

Sieraden en bling bling

In Egypte kun je gouden en zilveren sieraden kopen tegen ongelofelijke prijzen. Maak van de gelegenheid gebruik om typisch Egyptische sieraden te kopen, zoals scarabeeën die de zon en geluk symboliseren, of waarom geen armband of ketting met je naam in hiërogliefen?

Drank

Egypte is een land dat sterk wordt beïnvloed door de staatsgodsdienst de islam. De islam staat sterke drank niet toe, wat betekent dat je in de winkels in de omgeving geen bier en wijn kunt kopen. Als je toch alcoholische dranken wilt kopen, ga dan naar een van de belastingvrije winkels in zowel Hurghada als El Gouna. Vergeet niet om altijd je paspoort mee te nemen om je aankomst in Hurghada te bewijzen. De eerste 48 uur kun je geïmporteerde sterke dranken kopen, maar na 48 uur kun je alleen lokaal bier en wijn kopen. De taxfreeshops bevinden zich in Down Town, El Gouna en in New Hurghada.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Egypte, vind je favoriete plek op Egypte of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Egypte

Lees onze reistips voor Egypte, vind je favoriete plek op Egypte of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Al onze reistips voor Albaniƫ bekijken

Egypte

  • Betaalbare en zonnige vakanties met eersteklas hotels
  • Wereldberoemde bezienswaardigheden en spannende excursies
  • Duik- en snorkelparadijs in Hurghada
Bekijk alle reizen naar Egypte

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis


Vind jouw reis