Dorpen en steden op Cyprus

- die zeker een bezoek waard zijn!

Op Cyprus zijn zowel gezellige bergdorpjes als havenplaatsjes en grote steden te vinden. Trek er zelf op uit of neem deel aan een van onze excursies om meer van Cyprus te ontdekken tijdens je vakantie.

Paphos

Paphos
In de gezellige haven van Paphos ligt het Paphos Fort, gebouwd in 1592. Het fort is door de jaren heen voor veel verschillende dingen gebruikt – het heeft bijvoorbeeld zowel als Turkse uitkijktoren als als Brits zoutmagazijn gediend. Tegenwoordig is het een lege huls, maar het uitzicht vanaf het dak is fantastisch. Bij de haven is een openluchtmuseum met prachtige, goed bewaarde mozaïeken. De bekendste motieven zijn de Villa van Dionysus en het Huis van Aion, die beide op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Paralimni
Tussen Ayia Napa en Fig Tree Bay ligt het kleine resort Paralimni, leuk om een ​​excursie naar te maken. Als je naar het stadhuis gaat, kies dan gewoon een straat om door te slenteren. Hier kun je neerstrijken in een klein gezellig café en een kopje koffie drinken of shoppen in de vele winkeltjes. De makkelijkste manier om hier te komen is per bus of fiets.

Larnaca

Larnaca
Ondanks het toerisme heeft Larnaca zijn oprechte charme behouden en de Cyprioten zelf gaan hier onder meer naartoe om te winkelen. Veel bezienswaardigheden in Larnaca kunnen te voet worden ervaren, beginnend vanaf de boulevard. U kunt onder andere een bezoek brengen aan het oude fort dat in de 14e eeuw werd gebouwd door koning Jacob van Frankrijk. De grote haven is ook aangenaam om rond te lopen.

Nicosia
Ongeveer 1,5 uur van Ayia Napa ligt de hoofdstad Nicosia, de enige tweeledige hoofdstad ter wereld. In het gebied rond Makarious Avenue en Stasikratous zijn veel winkels en cafés. Je kunt ook de grens over lopen naar de Turkse kant, dus vergeet niet je paspoort mee te nemen!

Famagusta
De Turkse kant van Cyprus biedt een fascinerende geschiedenis. In Famagusta, bekend als de spookstad, voelt het alsof de tijd heeft stilgestaan ​​sinds de Turkse invasie in 1974. Bezoek ook de archeologische vindplaats Salamis. Er is hier onder andere een gymzaal en een amfitheater. Vergeet niet je paspoort mee te nemen!

 


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Cyprus, vind je favoriete plek op Cyprus of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Cyprus

Wat zijn de mooiste stranden van Cyprus? Waar vind ik de beste restaurants? Wat is er te doen voor de kinderen? Hier zijn enkele van onze beste tips voor je reis naar Cyprus!

Al onze reistips voor Cyprus bekijken

Cyprus

  • Prachtig weer met 300 zonnige dagen per jaar
  • Prachtige stranden in de gezinsvriendelijke Fig Tree Bay
  • Nachtleven of ontspanning in Ayia Napa
Bekijk alle reizen naar Cyprus

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis