Candelaria in Tenerife

Bezienswaardigheden op Tenerife

Piramides - op Tenerife? Ontdek de mysterieuze kant van Tenerife en lees over de piramides van Güímar en de vele historische kerken en religieuze monumenten van het eiland.

Uitzicht op het prachtige Masca in Tenerife

Masca

Een bezoek aan het gezellige en pittoreske dorpje Masca in het noordwesten van Tenerife is een must! Het kleine dorpje is een populaire bestemming geworden voor toeristen en het is niet moeilijk te zien waarom, met zijn magische omgeving van weelderig groen en prachtige rotsformaties. 

De piramides van Güímar

In het dorp Güímar, aan de oostkant van Tenerife, zijn zes getrapte piramides te vinden. Lange tijd werd gedacht dat de piramides het resultaat waren van de teeltwerkzaamheden van de plaatselijke bevolking, zodat verschillende piramides werden ontmanteld om te worden gebruikt als gemakkelijk verkrijgbaar bouwmateriaal. De Noor Thor Heyerdahl, bekend om zijn archeologische expedities naar Egypte, was er echter vast van overtuigd dat de piramides in Güímar in feite gebouwd waren volgens dezelfde oude principes die de Egyptenaren gebruikten - en dat de volkeren dus contact met elkaar moeten hebben gehad. Wat hun oorsprong ook is, de piramides zijn een bezoek waard vanwege hun schoonheid en mysterie.

Een groot gebied in de buurt is tegenwoordig ook omgevormd tot een etnologisch park met een museum gewijd aan Heyerdahl. Je vindt de piramides en het museum ongeveer 20 mijl ten noorden van de luchthaven Reina Sofia.

Candelaria in Tenerife

Candelaria

Dit dorp aan de oostkust is het religieuze centrum van het eiland, beroemd om zijn beschermheilige La Señora de la Candelaria, de 'Zwarte Madonna'. Elk jaar op 15 augustus wordt zij gevierd door een bedevaart te maken naar de heilige basiliek waar zij zich bevindt.

Tacoronte

Dit stadje aan de noordkant van Tenerife is beroemd om zijn wijn. Maar het heeft ook twee prachtige kerken die een bezoek meer dan waard zijn. De ene, de Iglesia de Santa Catalina, werd gebouwd aan het eind van de 18e eeuw. De andere, Cristo de los Dolores, dateert uit de 17e eeuw en heeft een beeld met de toepasselijke naam 'Christus op de weg van het lijden'.

Los Realejos

In dit dorp in het noorden van Tenerife staat de oudste kerk van het eiland, de Iglesia de Santiago, gebouwd in 1498. Hier moesten de laatste Guanchen zich overgeven aan de Spanjaarden om vervolgens in de kerk gedoopt te worden.


Tips & inspiratie

Lees onze reistips voor Tenerife, vind je favoriete plek op Tenerife of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Reistips voor Tenerife

Het hele jaar door prachtig weer, schitterende zandstranden, schitterende natuurverschijnselen en duizenden dingen om te zien en te doen - Tenerife heeft het allemaal. Of je nu vulkanen wilt beklimmen, winkelen, golfen of oude architectuur wilt bekijken, onze toptips vind je hier.

Al onze reistips voor Tenerife bekijken

Ontdek jouw Tenerife

Hier vertellen we je wat kenmerkend is voor onze plaatsen op Tenerife en we hopen dat het je helpt om te vinden wat je zoekt.

Meer lezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis