Chania stad op Kreta

Wat te doen in Chania

Chania op Kreta is een stad vol bezienswaardigheden, maar ook in de omgeving is genoeg te zien, zoals Knossos en Therissoravinen. Lees hier meer over wat er te doen is in Chania!

Venetiaanse haven van Chania

De Venetiaanse haven

De stad Chania wordt gekenmerkt door de prachtige oude Venetiaanse haven uit de 14e eeuw. Aan de haven liggen restaurants en historische gebouwen zoals het fort, de moskee en de vuurtoren. Het fort dateert uit de 17e eeuw en werd door de Turken gebouwd om als kazerne te dienen tijdens de bezetting. De moskee heet Giali Tzamisi en er worden soms kunsttentoonstellingen gehouden. De vuurtoren markeert de ingang van de haven en staat aan het eind van de pier en biedt een prachtig uitzicht op de oude stad. Op weg naar de vuurtoren kom je ook langs het bastion van Sint Nicolaas, dat deel uitmaakte van de verdediging van Chania tegen aanvallen van piraten.

Scheepvaartmuseum van Kreta

Bezoek het Scheepvaartmuseum van Kreta in Chania en leer over bijna 5000 jaar maritieme geschiedenis van het eiland Het museum bevindt zich bij de ingang van het Firkas Fort in de Venetiaanse haven en is elke dag geopend, behalve op feestdagen.

De markt in Chania-stad

Archeologisch museum van Chania

Het Archeologisch Museum van Chania ligt op een steenworp afstand van de haven, in de kerk van het Venetiaanse klooster van Sint Franciscus. Hier kun je de geschiedenis van Chania ontdekken van het neolithicum tot de Romeinse tijd.

Winkelcentrum Chania

De markthal van Chania is een van de meest bezochte plaatsen in de stad. Hier kun je verse, plaatselijke producten kopen en traditionele producten proeven, die zowel door de plaatselijke bevolking als door bezoekers worden gewaardeerd. Zelfs als je niet wilt winkelen, is de markt perfect voor een wandeling tussen verse vis, kaas, kruiden, vers gebakken brood, kleding en schoenen.

Sint Nicolaaskerk

De kerk van Agios Nicholaos in Chania staat bekend als de Ottomaanse Moskee of de Moskee van Ibrahim. Het is de enige kerk in Griekenland met een klokkentoren en een minaret, en maakte oorspronkelijk deel uit van een rooms-katholiek klooster uit 1205.

Klooster van Agia Triada op Kreta

Klooster van Agia Triada

Het klooster van Agia Triada, of Tzagarolon zoals het ook wel wordt genoemd, is een van de meest indrukwekkende kloosters op Kreta. Het klooster ligt ongeveer 15 kilometer buiten Chania op het schiereiland Akrotiri.

Therisso-ravijn

Het Therisso-ravijn ligt in een schilderachtige omgeving bij het dorp Therisso, ongeveer 1,5 mijl van Chania-stad. Hier word je begroet door een verbluffend mooi landschap en ook het charmante dorp is een bezoek waard. Het ravijn ligt aan de voet van de Witte Bergen (Lefka Ori), en de steile bergwanden trekken klimmers uit de hele wereld.

Wandelen in Kreta

Het magische landschap van Kreta is perfect voor een wandeltocht, en een van de populairste wandelingen is door de Samariakloof. Dit is de langste kloof van Europa, die eindigt bij de stranden aan de Libische Zee aan de zuidkust van Kreta.

Waterpark Limnopoulis

Neem het hele gezin mee voor een leuke dag in Limnopouli Water Park! Er zijn gigantische waterglijbanen, lazy river, kinderbad en speeltuinen.

Knossos

Knossos is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Kreta. Het indrukwekkende paleis was het hoofdkwartier van de eerste hoge cultuur van Europa, de Minoïsche cultuur, die rond 1450 voor Christus plotseling verdween.  Je kunt Knossos gemakkelijk bezoeken met de excursies van Apollo Reizen.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Kreta, vind je favoriete plek op Kreta of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Kreta

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Kreta bekijken

Kreta

  • Het grootste van de Griekse eilanden
  • Natuurbelevenissen en fantastische stranden
  • Veel resorts met een ander karakter
Bekijk alle reizen naar Kreta

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis